HCL.HR

Besplatni DriveClub zašao u slijepu ulicu

Zoran Žalac 23.02.2015.   •   3 komentara


U Sonyju se više ne usude obećati da će DriveClub uskoro bit besplatan za pretplatnike PlayStation Plus usluge kako je prvotno bilo najavljeno.

Osim što je razočarao sadržajno i tehnički, Sonyjev PS4-ekskluzivni DriveClub poslužio je i kao primjer neispunjenog obećanja. Naime, svojevremeno je bilo rečeno kako će ta igra, s ponešto skromnijim sadržajem, biti dostupna „besplatno“ svim pretplatnicima PlayStation Plus usluge. Trebala je to biti prva veća igra koja bi se odmah po izlasku ponudila u „proširenoj“ demo verziji, no to je sve stavljeno po strani s obzirom na tehničke probleme koji su zadesili DriveClub po izlasku.

Pet mjeseci kasnije, igra još nije dobila besplatno PS Plus izdanje, a u Sonyju više ne žele obećati hoće li ga zapravo i biti. U intervjuu za britanski portal Metro, predsjednik europskog ogranka PlayStationa Jim Ryan izjavio je kako se o PS Plus verziji još uvijek razmišlja, ali da u ovom trenutku ne može garantirati da će je biti. Ryan je također pokušao ponuditi objašnjenje kako se Sonyju moglo dogoditi da mu igra orijentirana na mrežnu komponentu po izlasku uopće ne funkcionira u mrežnom okružju.

„Mislim da je jedna stvar koju je industrija videoigara krivo procijenila u tranziciji između dvije generacije konzola na izravniju PC arhitekturu koja bi developerima trebala izradu igara, je ta da se rast ambicija developera i izdavača za online komponente pokazao tehnički izazovnijim nego je to itko shvatio.“ – izjavio je Ryan.

Komentari (3)

  • Seishin

    23.02.2015 - 20:30

    ja ne volim voznje nimalo, ali ovo je predobro igrat, ako niste nabrijana djeca koja se ljute sto igra ne izlazi savrseno, dajte sansu i uzivat cete 😀

  • IaMarmageddoN

    23.02.2015 - 21:53

    Do izlaska PS5 će valjda omogućiti ono što su obećali. Igra kao igra se dosta popravila od izlaska i ne vidim problem da PSN+ korisnicima omoguće nekoliko staza tj. jednu "zemlju" da odigraju kao demo. Sada pogotovo kada su popravili većinu nedostataka! Makar, da iskreno kažem… isplatit će se čekati ako bude i online komponenta uključena. Nije loša ova arkada.

  • almoustevil665

    24.02.2015 - 10:55

    Ja sam ovu igru dobio sa konzolom pre dve sedmice i mogu reći da su većinu stvari popravili i da je igra solidna nije neko remek delo ali je OK.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?