HCL.HR

Beyond Good and Evil 2 je kao GTA, samo u svemiru

Zoran Žalac 14.06.2017.   •   22 komentara


Tvorac Beyond Good and Evila 2 malo je pojasnio što možemo očekivati od najvećeg Ubisoftovog iznenađenja na E3 sajmu ove godine.

beyond-good-and-evil-2-moto

Beyond Good and Evil 2 definitivno je bio najugodnije iznenađenje Ubisoftove E3 konferencije ove godine, ako ne i čitavog E3 sajma. No, kako se radi o prequelu igre stare 14 godina, odnosno o igri koja je već jednom bila najavljena pa očito otkazana, mnogima zapravo nije jasno što bi to Beyond Good and Evil 2 zapravo trebao predstavljati.

Kreator igre Michel Ancel malo je razjasnio situaciju napravivši vrlo ambicioznu usporedbu:

“Beyond Good and Evil 2 je kao GTA, samo u svemiru, u tri dimenzije. Možete izaći iz kineskog restorana, skočiti u svoju svemirsku letjelicu, odletjeti kroz atmosferu sve do svog velikog svemirskog broda, a onda promijeniti planet. Sve to odvija se bez učitavanja i možete biti napadnuti dok to radite.” – pojasnio je Ancel.

bgae-2-slike (3)

Deja vu na No Man’s Sky? Možda, ali dvije stvari idu u prilog Ubisoftovom hitu. Originalna igra iz 2003. zapravo je bila jedna od prvih Ubisoftovih igara otvorenog tipa te je iznenadila igrače svojom fleksibilnošću – bila je platformer, stealth naslov, racing igra i akcijska avantura – sve po potrebi. Druga stvar koja ide u prilog igri je ta da je Ubisoft Montpellier vrlo oprezno pristupio realiziranju svojih ambicija.

“Čekali smo tri godine i samo radili na tehnologiji koja će pokretati igru, tako da igrač stvarno može putovati kroz svemir na različite planete. Ali ne samo prazne, generirane ili bezvezne planete nego mjesta sa stvarnim gradovima i logičkim poveznicama između njih. Pa čak i sa svim simulacijama mjeseca, gravitacije i sličnoga. Morali smo biti sigurni, prije nego smo došli na E3, da ćemo doista moći dostaviti igru kakvu obećavamo.” – izjavio je Michel Ancel na Twitchu.

bgae-2-slike (2)

I mi se nadamo da će ispuniti svoja obećanja, no za sada sve ostaje na nadanju jer snimke gameplayja još nismo vidjeli. Štoviše, nismo vidjeli ni kako igra izgleda, ali smo dobili nekoliko konceptualnih crteža te naknadnih detalja o igri. Iako nije najavljeno na koje bi platforme Beyond Good and Evil 2 trebao doći, ako se prijavite za beta testiranje na ovoj stranici, dočekat će vas pitanje o preferiranoj platformi pa smo sigurni da će igra doći za PC, PlayStation 4 te Xbox One.

bgae-2-slike (1)

Doznali smo također i ponešto detalja o samim likovima koji su se pojavili u traileru te će vrlo vjerojatno biti među glavnom postavom protagonista i antagonista. Brbljavi majmun koji krade novac u traileru zove se Knox, a prema opisu uvijek traži nevolje. Prase kojemu majmun ukrade novac zove se Zhou Yuzhu i u slobodno vrijeme je nemilosrdni kriminalni boss. Ženski dio postave likova predvode Shani – bajkerica i mehaničarka somalijskog porijekla; te Dakini, misteriozna kapetanica broda zvanog Gada.

Komentari (22)

  • nikola65478

    14.06.2017 - 18:04

    Jedva cekam da ovo izade.

  • josipk

    14.06.2017 - 18:05

    ovo ce biti jako dobra igra

    • nikola65478

      @josipk, 14.06.2017 - 18:08

      I bolje da bude s obzirom da se cekalo 10 godina.

  • Valmorph

    14.06.2017 - 18:08

    Baš me zanima kakvi će biti preporučeni zahtjevi.

    • Dragan[MKD]

      @Valmorph, 14.06.2017 - 18:51

      XOX ili PS4 Pro, i nemas briga sa zahtjevi i optimizacija 😉

    • Duanador

      @Dragan[MKD], 14.06.2017 - 19:53

      Dok ovo izadje trebat ce ti PS5 Pro ili XOX SCORPION 2 🙂

  • ante007

    14.06.2017 - 19:43

    napokon najava keca prelazim peti put

  • lucho-CRO

    14.06.2017 - 19:54

    Meni je ovo vrh i zelim ovo igrati na ps5..mislim da ce ova ludorija razvalit s grafikom i svim ostalim..taman nova generacija konzola kad dode ( citamo Sony PS ) i onda je to slag na torti, ne kazem da pro ne bi ovo lijepo gurao ali ako vec bude nesto konkretnije 😀 rado ce se kupit..ah ta 2018 nikad doci..E3 tek prosao a jedva se ceka sljedeci.

  • DjokaBA

    14.06.2017 - 20:12

    Ako Ubisoft ovo zasere, znaci zamrzecu ih zauvek.

  • invictum

    14.06.2017 - 20:23

    Hebote stvarno odlicnih igara je predstavljeno na ovom E3. Ovo bih moglo biti odlicno

  • Serpico

    14.06.2017 - 20:26

    Posle dugo, dugo vremena KONAČNO neka Ubisoftova igra koja me je zanima. Trejler vizuelno dosta podseća na Peti element.

    • Alkaram

      @Serpico, 14.06.2017 - 23:50

      to sam i ja primjetio i zato mi se i svidja 😀

  • baDarmageddoN

    14.06.2017 - 20:31

    Inspiracije im ne fali. A bogme niti samouvjerenosti. Nadam se da će dostaviti to što žele jer mnoge igre nisu uspjele.

    • funky0308

      @baDarmageddoN, 15.06.2017 - 13:04

      Inspiracije Ubisoftu nikada ne fali, pati ih povezivanje svega u jednu, smislenu cjelinu. Od vecine njihovih igara kvalitetniji studio bi napravio igre koje bi pamtili dugo. Sto puta sam to vec rekao…kreiraju fantastican svijet, ogromnu mapu, napune ju svime i svacime ali sve to skupa djeluje kao da nije cjelina. Meni u njihovim igrama fali reakcija okolisa i okoline na igraca. U Ghost RW recimo, maknes desnu ruku nekakvog under bossa I nema apsolutno nikakve reakcije od strane ostalih likova. Ubijes jednog lika, drugi te sa 20m samo gleda dok ne dodjes do njega. U takvim igrama imam osjecaj da sam ispred platna na kojemu se vrti igra,a ja nemam nikakvog utjecaja na dogadjanja u njoj. Igram Horizon i situacija je puno bolja, na takve studije se trebaju ugledati (ima i boljih primjera ali ovajmi je najsvijeziji)… ne mozes se samo prosetati pored neprijatelja ako te traze. Ako te je dinosaur kranuo traziti, stvarno te i trazi…nekako covjek dobije osjecaj realnosti kada je tako. Nadam se da ce na novom ACu i Beyondu odraditi posao kako treba, iako, koliko se da iz AC trailera vidjeti, malo im je bilo god dana pauze.

    • baDarmageddoN

      @funky0308, 15.06.2017 - 14:48

      A čuj. Copy paste serijali nisu baš i dokaz da im ne fali inspiracije…

    • funky0308

      @baDarmageddoN, 15.06.2017 - 18:12

      Nije copy paste..po cemu to zakljucujes? Ako je isti zanr naravno da su slicne…bez obzira, govorim o ideji, o odlicno prenesenim Manhattnom, Bolivijom , srednjim vijekom i ostalim temama…i na kraju ne znaju sto bi s tim svijetovima.

    • baDarmageddoN

      @funky0308, 15.06.2017 - 18:30

      Ne kažem za ovo nego većina drugih igara. Imaju jednu dobru ideju u jednom serijalu…kopiraju u deugi. Imaju jednu u drugom kopiraju u treći. Ništa ne zadrže na jednom serijalu. Svugdje u njihovim igrama imam de ža vu

    • funky0308

      @baDarmageddoN, 15.06.2017 - 19:56

      Da..s tim se slazem. Iako, ne mora to nuzno ni biti lose ali malo su pretjerali – istina

    • baDarmageddoN

      @funky0308, 16.06.2017 - 17:32

      Nije loše dok ne postane zamorno. Batmanova borba je super u mnogim igrama “iskopirana”. Znam da igraš HZD- oni dinosauri su isto kopija FC tornjeva ali na neki novi način, prije svega jer su pokretni a kao drugo jer je oko njih stalno akcije zbog neprijatelja. Ne znam dal mi vjeruješ ali nisam imao niti jedan posto volje verati se po onim tornjevima u FC4. To je ne samo dosadno nakon trojke nego neugodno i ne-zabavno. Moram opet ponoviti makar piše dvije rečenice iznad ove- Guerilla games je to napravio svježim a nismo vidjeli ništa tako neviđeno.

    • funky0308

      @baDarmageddoN, 17.06.2017 - 11:27

      Slazem se. Koliko se meni cini, nije los ni taj nacin. Pokupi sve dobro iz drugih igara i ubaci u svoju ali ne na nacin na kopiras (kao sto se to vecinom i radi) nego unaprijedi ono sto si uzeo i makar dio promjeni. Zasto mjenjati nesto sto je odlicno, kao sustav borbe iz Batmana? Jednostavan je , a opet atraktivan i ucinkovit ali treba dodati nesto novo. Ako u Spidermanu borba bude onakva kakva je u traileru – odlicno. Poznat sustav, a opet se dovoljno razlikuje i u prvi plan gura tu njegovu mrezu i nadograduje vec poznati sustav borbe. Tesko je smisliti nesto sto nitko nikada nigdje napravio, to je sigurno ali to im je posao pa neka dumaju. Ne znam sto nas ceka u ACu, nadam se da ce biti dobra igra ali koliko god me prvi trailer odusevio, gledajuci gameplay trailere vidim da je to isti AC s istim problemima kao i prije (nadam se da nisam u pravu). Cudi me da se nisu iskoristile fore iz njihovih vjerovanja, barem ih u trailerima nisam vidio. Mogli smo skarabejima istrazivati i spijunirati. Je, to imamo u WD2 kroz onaj autic ali to nije isto i ovdje se to moglo iskoristiti. Ali ne, Ubi se ponovno odlucio da se pentramo po tornjevima i sinkroniziramo mapu. Bas mi nekako ovaj E3 bio mlak, mozda nas neke igre jos i iznenade, mozda ove najavljene budu bolje nego se cini ali osim RDR2, TLOU2 i Uncharted DLCa za koje smo znali prije E3a, nista me toliko nije zainteresiralo. Ima igara koje imaju potencijala, naravno ali puno vise sam ja ocekivao od E3

  • zeljo024

    14.06.2017 - 21:17

    Ovo vise lici na film nego na video igru 🙂
    Jedino sto u vreme kada medjuplanetarna putovanja budu bila moguca opticki diskovi nece postojati ni u istorijskim udzbenicima 😀

  • l)oolvl

    15.06.2017 - 01:15

    puno oni toga obećavaju, a ništa osim trailera ne prikazuju…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?