HCL.HR

BioShock: Infinite i dalje najprodavanija igra u Ujedinjenom Kraljevstvu

Ante Malenica 09.04.2013.   •   5 komentara


Levineov hibrid pucačine iz prvog lica i RPG-a i dalje je najpopularnija igra u Ujedinjenom kraljevstvu. Šanse za proboj nije imao ni Defiance, nova TPS masovka iz redova Trion Worldsa.

Ako je suditi po brojkama s europskih i američkih top lista, čelnici Take Twoa imaju razloga za zadovoljstvo. BioShock Infinite koji smo i sami nahvalili u našoj (video) recenziji, još uvijek visoko kotira na svjetskim top listama, gdje bismo posebice istaknuli stari kontinent, tj. Ujedinjeno Kraljevstvo na čijem tržištu novo remek-djelo Kena Levinea i drugi tjedan za redom drži titulu najprodavanije igre.

Na čelnu poziciju nije se uspio probiti ni Defiance, nova MMOTPS igra iz redova Trion Worldsa (razvojni studio odgovoran za relativno dobro prihvaćen MMORPG Rift), koja se morala zadovoljiti tek trećim mjestom. Drugo mjesto ovog tjedna je zadržao Tomb Raider što su svakako pozitivne vijesti za Square Enix koji se nedavno požalio kako im je prodaja najjačih naslova podbacila, odnosno nije zadovoljila njihova visoka očekivanja.

FIFA 13 nikako da se makne iz top 5 najprodavanijih naslova – četvrta pozicija, što je nepromijenjena situacija u odnosu na tjedan ranije. Luigi’s Mansion 2 također je zadržao svoju prošlotjednu poziciju, dok je Gears of War: Judgment kliznuo za jedno mjesto dolje.

Kada se sve zbroji i oduzme, jedini novitet u cijeloj priči je Defiance, dok su ostali naslovi uglavnom se zadržali u okviru dosadašnje prodaje. Top 10 lista je u nastavku, a mi ćemo još samo napomenuti kako je tzv. “GTA LEGO” koji smo jučer prezentirali putem gameplay i komentar videa, potonuo s 12. na 32. mjesto.

TOP 10 ljestvicu najprodavanijih igara u UK za prošli tjedan pogledajte ispod, a punu TOP 40 listu provjerite na stranicama Chart-Tracka.

1. BIOSHOCK INFINITE
2. TOMB RAIDER
3. DEFIANCE
4. FIFA 13
5. LUIGI’S MANSION 2
6. GEARS OF WAR: JUDGMENT
7. CALL OF DUTY: BLACK OPS II
8. ASSASSIN’S CREED III
9. SKYLANDERS GIANTS
10. NEED FOR SPEED MOST WANTED

Komentari (5)

  • brunojekralj

    09.04.2013 - 10:52

    bioshock [3

  • adycro

    09.04.2013 - 15:26

    Predivna igra koja je po meni digla razinu detalja u igri a opcenito kraj koji je sama prica za sebe i uopce me ne cudi ova prodaja. naravno ni prethodnici nisu losi od njih je sve i krenulo.

  • nnnnn99

    09.04.2013 - 17:38

    To se na kraju krajeva i očekivalo.

  • Lazy

    09.04.2013 - 19:41

    Kakva igra majko mila, vrh vrhova.

  • -Aragorn-

    09.04.2013 - 20:23

    FIFA se u UK prodaje ko kokice…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?