HCL.HR

BioWare popričao o mogućim spin-off nastavcima Mass Effecta

Renato Pedišić 14.05.2013.   •   16 komentara


Probrana ekipica s vrha BioWarea progovorila je riječ-dvije s OXM-om o mogućnostima za spin-offove u Mass Effect serijalu. Javik, Garrus i Aria mogući su centralni likovi spin-off nastavaka.

BioWareovi Casey Hudson, Mac Walters, Dusty Everman, Mike Gamble i Preston Watamaniuk sjeli su na kavu s reporterom Official Xbox Magazinea i kako to obično biva, nakon par “kava” progovorili su malo o svojim idejama i zamislima o smjeru u kojemu bi se Mass Effect serijal mogao kretati u budućnosti.

I dok je cijela ova priča o ispijanju kave malo nategnuta, istina je kako spomenuta ekipica iz BioWarea ima neke zanimljive idejice o nastavcima Mass Effecta pa je Casey Hudson, glavni čovjek iza Mass Effect serijala, rekao ovo:

“Toliko toga još ima za spomenuti u Mass Effect univerzumu. Bilo bi super napraviti nešto u potpunosti nepovezano s većom pričom, kao priču o privatnom istražitelju na Citadelu. Ili možda nešto vezano uz Garrusa i njegovo vrijeme provedeno u C-Secu.”

Everman se nadovezao na cijelu priču s Garrusom rekavši: “I dok je igrao ulogu jednog od Shepardovih najlojalnijih prijatelja, Garrus je također imao neke svoje vrlo osobne ciljeve. On je heroj radi sebe samog, kao Archangel, ali i dublje od tog. Tko ne bi htio vidjeti nove avanture hrabrog i šarmantnog Garrusa Vakariana”.

Watamaniuk bi s druge strane malo više muževnosti te kaže da bi htio igru: “centriranu oko brutalnog kroganskog sukoba čiji je fokus više na blisku borbu”.

Walters je bio neodlučan istaknuvši više osobnih favorita: “Aria. The Illusive Man. Bilo koji pomoćnik. Lista može ići unedogled. Mislim da bi svaki od tih likova mogao imati uspješan spin-off”.

Na kraju se Gamble osvrnuo na Javika, glavnog lika From Ashes DLC-a: “Popratiti Javikovu priču na malo detaljniji način bi bilo super. Kao zadnji pripadnik izgubljene vrste, mislim da bi mogli ispričati mnogo priča o njegovim avanturama po Mliječnom putu i pronalasku vlastitoga mjesta u novoj galaksiji”.

Nije baš toliko vjerojatno da će ijedno od ovih razmišljanja na kraju krajeva postati nekakva stvarnost, ali morate se složiti s nama kad kažemo da je svako od njih uistinu zanimljivo. Imate li vi kakvu ideju o mogućim spin-offovima na originalnu Mass Effect sagu?

Inače, sljedeći Mass Effect koji neće imati veze s originalnom trilogijom je već u pripremi, a Casey Hudson paralelno s njim radi i na izradi još neimenovanog projekta smještenog u potpuno novi univerzum.

Komentari (16)

  • Badass_Bunny

    14.05.2013 - 17:33

    Igrati kao Garruss je ono "Dream come true".

  • JohnDoe

    14.05.2013 - 18:08

    Ma sto se mene tice samo da Javik ne bude glavni lik. Zamisljao sam Preotheane kao daleko zanimljivije likove, a i nije mi jasan njegov rasta naglasak haha.

  • kmarkecGamer

    14.05.2013 - 18:22

    što to znači ''spinoff'' nastavak ?

    • maxim.x

      @kmarkecGamer, 14.05.2013 - 19:45

      Imas puno spinoffova serija, filmova, igara itd. To ti znaci da se radnja odvija u istom "svemiru" kao i original samo sto ce se ovoga puta skoncentrirati ne nekog drugog lika ili na neki drugi dogadaj. Spinoff moze krenuti i dok originalna serija, igra itd i dalje traje. Znaci u ovome slucaju ce se radnja dogadati u Mass Effect svemiru ali ce netko od dosadasnjih sporednih likova postati glavni lik i radnja ce se vrtiti oko nekog drugog dogadaja. Valjda sam ti pojasnio 🙂

    • KhorneFlake

      @kmarkecGamer, 14.05.2013 - 23:28

      Ili recimo ovako: Command & Conquer serijal o Tiberiumskim ratovima, sa Kejnom, GDA, i NOD-om je… hm, normalni CnC. Njegovi spinoffovi su Generals i Red Alert, koji imaju potpuno drugačiju radnju i likove.

    • Prophet

      @kmarkecGamer, 15.05.2013 - 01:15

      Pricaj na nasem :)Izasao Metro,probaj.

  • SherlockHolmes

    14.05.2013 - 18:58

    Sam vi pravite…ima ko ce kupit 😀

  • Ja Sam

    14.05.2013 - 19:50

    spinoff, sequel, prequel, collection, dlcevi, šalice… izmust će kolko god mogu na ovom serijalu.

    • IaMarmageddoN

      @Ja Sam, 14.05.2013 - 20:28

      Iskreno, ovo je jedan od serijala koji te stvari stvarno i zaslužuje!

    • Me666

      @Ja Sam, 14.05.2013 - 20:30

      Da jer eto vidjeli smo do sad hrpetine stvari vezane uz Mass Effect. 13 nastavaka, 7 filmova, niskobudžetnu seriju s Avom Karabatić i slikovnicu. Nezz. Get real.

    • maxim.x

      @Ja Sam, 14.05.2013 - 20:37

      Zadnji dio izasao prije vise od godinu dana, tek sada pricaju o mogucnosti novih nastavaka a ti se bunis kako muzu serijal do kraja? lol. Ako jedna igra ima bogati svijet to je Mass Effect i nebi bilo dosta jos 10 nastavaka da se sve isprica i to bez ponavljanja i repetitivnosti.

    • Ja Sam

      @Ja Sam, 14.05.2013 - 21:22

      Pa tek su počeli.

    • antrax83

      @Ja Sam, 14.05.2013 - 22:20

      prijatelju, ne pricaju tek sada o nastavcima, to je se znalo vec davno samo nece imati veze sa proslom pricom i radnjom.

    • maxim.x

      @Ja Sam, 15.05.2013 - 16:13

      Znam da pricaju o nastavcima od izlaska ME3 ali do sada nikakve konkretne informacije nismo dobili, na to mislim.

  • antrax83

    14.05.2013 - 21:16

    samo naprijed,jedva cekam,sta god bude sigurno ce valjati!

  • nnnnn99

    15.05.2013 - 18:10

    Ja bih najviše voljela da bude s Garrusom,on mi je nekako uvijek bio najdraži.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?