HCL.HR

Black Isle uskrsnuo i skuplja novac za MMO igru

ToxarE 20.12.2012.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


Tvorci originalnih Fallout igara okupili su ekipu i uskrsnuli Black Isle Studios s namjerom da nastave rad na Fallout MMO-u. Doduše, pod drugim nazivom.

Razvojni tim Black Isle Studios raspušten je 2003. godine, a njihov Fallout ostao je u rukama Interplaya. Prava na serijal ubrzo su prodana Bethesdi, a Interplay je još neko vrijeme radio na Fallout Onlineu, poznatijem kao Projektu V13. Kako taj rad nije urodio plodom, Bethesda je sudskim putem zaustavila taj projekt, ali čini se kako Interplay nije spreman odustati od njega.

Naime, Interplay je uspio ponovno oformiti Black Isle Studios s nekolicinom bivših zaposlenika (prvenstveno Chrisom Tylorom), a danas je najavljeno kako će ta ekipa raditi na post-apokaliptičnom naslovu – ukoliko prikupi sredstva za to. Međutim, premda će igra nositi tematske sličnosti s Falloutom, važno je naglasiti da to neće biti igra iz tog serijala. Štoviše – igra nije najavljena ni kao MMO, već samo kao naslov u kojemu ćemo voditi zajednicu ljudi u devastiranom svijetu, preživljavajući, skupljajući resurse i gradeći novi svijet.

Ali evo zanimljivosti: uskrsnuli Black Isle traži novac od dobrovoljaca za kreiranje prototipa igre i ne čini to putem Kickstartera nego putem vlastite stranice, tako da za sada uopće nemate garanciju da ćete dobiti igru ako donirate novac za njezin razvoj. Ukoliko Black Isle i napravi prototip, neizvjesno je hoće li on uspjeti privući pažnju izdavača pa da spiritualni nasljednik Fallouta krene u punu produkciju.

Bilo kako bilo, novoosnovani Black Isle složio je sljedeći video u kojemu se čak uspio našaliti sa skorašnjim „smakom svijeta“. Ako vam je takvog humora već preko glave, video jednostavno pogledajte od 2:30 do 5:10.

Komentari (4)

  • black_out

    20.12.2012 - 19:17

    Nemojte davati novce za ovo smeće.

  • piydek

    20.12.2012 - 19:20

    Da. Također, treba ljude upozoriti da je ovo "black isle" samo imenom. Nema to veze sa black isleom.

  • JaBitiTarzan

    20.12.2012 - 21:32

    Moram vam priznati da MMO žanr drže razmažena djeca kojoj nije žao uložit tolike novce u mačeve, oklope, konje i ostala virtualna blaga. Stvar je u tome što se većina te djece već opredjelila za neku igru, uložili su novac, i ne vjerujem da će sad ostavit tu igru i igrat nešto drugo i ponovo plaćati neke pogodnosti. I novi klinci radije igraju ono što se sad već mnogo igra, to je većinom, LoL, WoW, GW2, WoT, i igre koje nisu MMO kao što su BF i CoD. I za coop L4D ili Borderlands.

  • West

    23.12.2012 - 16:39

    Black Isle needs a Kickstarter to Kickstart a Kickstarter !

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?