HCL.HR

Blizzard odlučio prekinuti objavu izvještaja o broju pretplatnika World of Warcrafta

Luka Pleša 04.11.2015.   •   1 komentara


Najniži broj igrača u posljednjih devet godina nagnao je tvrtku na promjenu strategije objave izvještaja o WoW-u – tvrde kako postoje i bolje metode mjerenja uspješnosti.

Nakon novog kvartalnog izvješća za World of Warcraft, prema kojemu se brojka igrača smanjila na pet i pol milijuna, što je pad od sto tisuća pretplatnika od zadnjeg izvješća, Blizzard je odlučio kako je to zadnji put da obavještava javnost o svome poslovanju na ovaj način. Također je najavljeno da će se od sada koristiti neke druge metode mjerenja uspješnosti, najvjerojatnije stečeni profit.

Ovaj potez i nije toliko čudan, s obzirom na stalni pad pretplatnika i činjenicu da su kvartalni izvještaji namijenjeni investitorima, a ne široj javnosti. Također, novac koji World of Warcraft donosi više nije samo putem pretplate, već i putem kupovine tokena, mountova i petova unutar same igre, pa smanjenje broja igrača ne mora nužno značiti smanjenje profita.

Ako ništa, ovaj potez će barem utišati one koji svaka tri mjeseca tvrde kako je WoW mrtav i da će ga zamijeniti neki novonajavljeni MMO.

Komentari (1)

  • Czar

    04.11.2015 - 18:07

    Po meni skroz OK jer ddioničare zanima profit a ne broj pretplatnika.
    Isto tako ova brojka smanjenja i rasta pretplatnika nije ništa novo jer većina pretplatnika su ipak casual igrači koji se vrate kad izađe expanzija, igraju 3-4 mjeseca a onda ih nema do sljedećeg većeg proširenja.
    Trenutno se u WoW baš i nema što za radit ukoliko se nije expanziju kupilo bar pred 2 mjeseca, a sljedeća expanzija po meni neće prije proljećatako da je tih 5 i po milja od kojih kapa svaki mjesec vrlo dobro.
    Ako se broj pretplatnika ne podigne za 2-3 milje kad Legija izađe, onda se moraju počet sekirat.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?