HCL.HR

Blizzard ponovno tuži korejske hakere, prijete im zatvorske kazne

Franco Matijević 22.01.2018.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Hakeri su pod budnim okom Blizzardovih zaposlenika – privedeno je više od deset ljudi pod sumnjom za namještanje mečeva i hakiranje u Overwatchu.

sombra-overwatch-girl-hacker-(6520)

Na južnokorejskom Overwatch forumu osvanula je vijest da je Blizzard potvrdio sumnje o kršenju korejskih zakona te potencijalnom namještanju kompetitivnih mečeva u Overwatchu. Angažirani su korejski tužitelji koji su se u prošlosti već susretali s ovakvim postupcima. U istragu je ušla i nacionalna policija za cyber sigurnost zbog navodnog kreiranja programa koji pomaže u namještanju i hakiranju mečeva. Nakon skoro pune godine dana, istraga je urodila plodom te je privedeno ukupno trinaest osumnjičenika.

Nova dopuna zakona o online prevari u Južnoj Koreji stala je na snagu u šestom mjesecu prošle godine te je donijela strože novčane, pa čak i zatvorske kazne. Ako se krivnja za hakiranje u igrama dokaže, osumnjičenima prijeti do 18 tisuća dolara novčane kazne i dvije godine iza rešetaka. Ovoj promjeni zakona kumovao je jedan maloljetni momak koji je kreator aim-assist programa za Overwatch.

Blizzard vodi bitku s korejskim hakerima od kad je Overwatcha i teško ih pronalazi zbog njihovih računa u popularnim internet kafićima koje je teško pratiti. Developeri su išli toliko daleko da su  mijenjali način na koji će se igrači uključivati na svoje račune u takvim kafićima.

Svi se slažemo da varanju nije mjesto u igrama i nadamo se da će Blizzard kad tad stati na kraj igračima kojima sama igra nije dovoljna.

Označeno sa: , ,

Komentari (3)

  • marjanovicut

    22.01.2018 - 21:19

    Da li cemo doziveti tekst o ogromnom poboljsanju mape u fortnite-u ili ce te ih isprozivati kako su kopija i kako im se glavni deo igre lose prodaje? Ili ipak to nije slucaj za ovu kopiju likova Global Agende iz 2009te godine?

  • KhorneFlake

    22.01.2018 - 22:08
  • chupacabra1

    23.01.2018 - 01:39

    Ova i ovakve igre nisu moja šalica čaja, ali svaka čast za ovoliku ustrajnost. Da su u Konamiju takvi, možda bih pamtio kad sam zadnji put odigrao partiju Pesa.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?