HCL.HR

Blizzard uskoro ukida podršku za starije Windowse

Danijel Arunović 22.07.2017.   •   4 komentara


Bili su jedni od rijetkih koji su do danas podržavali starije operativne sustave u svojim hit igrama, no krajem godine i Blizzard govori zbogom XP-u i Visti.

blizzard

Iako su se do sada trudili podržavati sve svoje naslove (osim Overwatcha) na starijim OS-ovima, svemu dođe kraj. Blizzard je najavio kako će prestati podržavati Windows XP i Vista operativne sustave za svoje igre.

Objašnjenje za ovu odluku je zapravo vrlo jednostavno, od kada je Microsoft prestao s podrškom za XP i Vistu, mnogo Blizzardovih korisnika je i dalje koristilo starije OS-ove za pokretanje igara, što ih je zapravo tjeralo na daljnju podršku. Kako vrijeme odmiče takvih korisnika je sve manje i manje, stoga su resursi koje troše kako bi sve igre i dalje bile funkcionalne na tim starijim OS-ovima nakon svakog ažuriranja jednostavno postali previsoki.

Cijeli proces gašenja podrške počinje u 10. mjesecu, no bez brige, neće se dogoditi instantno niti će zahvatiti sve igre odjednom, detaljnije informacije za svaku igru biti će objavljene naknadno. Treba naglasiti da će i novi Starcraft: Remastered podleći tim promjenama, biti će igriv samo na Win 7 ili novijim OS-ovima.

Komentari (4)

  • Negan

    22.07.2017 - 11:16

    A mislim tko vec nije presao s XP-a na novije Windowse sam si je kriv. 🙁

  • Spectarion

    22.07.2017 - 12:35

    Apsolutno podržavam. Rust igra 2% igrača na Win XP-u, naravno DirectX9. Ta 2% blokiraju mnogo stvari jer ih je nemoguće implementirati da rade sa svim DirectX-ovima. Nije fer. Ukinuti ta 2% i osloboditi ostalih 98%. Rust is an example.

    • Dukindra

      @Spectarion, 22.07.2017 - 16:31

      Rust je smece.

  • Pharex

    23.07.2017 - 13:40

    Jednostavno logičan potez koji se može očekivati gotovo od svih developera. Ako računalo može podržavati XP i Vistu onda se podrazumijeva da može podržavati i Win8/Win10. Zaključak je jasan; ako nisi korak uz tehnologiju vrijeme te pregazi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?