HCL.HR

Borderlands ostao bez svog kreatora

Zoran Žalac 18.04.2015.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Iako je Borderlands 3 u izradi, glavni kreator ideje za original neće sudjelovati u razvoju igre jer je napustio studio Gearbox Software.

Čovjek koji je najvećim dijelom osmislio ideju iza uspješnog FPS serijala Borderlands više nije dio Gearbox Softwarea. Naime, Matthew Armstrong napustio je tim, premda je u planu prvi „next-gen“ Borderlands. No, Armstrongov doprinos ostat će tek na originalnoj trilogiji, a on je uvjeren kako je dovršetkom posljednjeg DLC-a za Borderlands: The Pre-Sequel došlo pravo vrijeme da „zbriše“.

„Vrijeme je za nove avanture. Ja sam inovator. Spreman sam napraviti nešto novo. Ne samo novo za mene, već i za sve ostale.“ – poručio je Armstrong. Njegovo buduće odredište nakon Gearboxa za sad nije poznato.

Ranije ovog tjedna, Borderlands je izgubio i sve zaposlenike 2K Australia studija koji je radio na spomenutom Pre-Sequelu. Studio je zatvoren praktički zbog toga što je bio previše izoliran od ostalih timova pod 2K Gamesom, što je između ostaloga povećavalo i troškove za njegovu matičnu tvrtku.

Komentari (2)

  • Artyom

    18.04.2015 - 22:08

    Ništa čudno, Gearbox Software je postao vjerojatno najgori studio u gaming industriji.

    • Wingmaker

      @Artyom, 20.04.2015 - 13:39

      Zašto ? Pa nisu na tragu Ubisofta valjda ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?