HCL.HR

Čak 10 ozbiljnijih naslova stiže na Facebook, predvodi ih beat ’em up ChronoBlade

Renato Pedišić 05.02.2013.   •   3 komentara


Facebook je odlučan u misiji da postane velika gaming platforma za ozbiljne igre, a FarmVilleu uskoro namjerava pridružiti čak 10 značajnih igara kojima je cilj privući hardcore gamere s malo slabijim računalima.

Offensive Combat vjerojatno je bio prvi veći Facebookov korak ka privlačenju malo ozbiljnije gamerske publike za korištenje te društvene mreže kao svojevrsne gaming platforme. Uspjeh koji su postigli s tim beplatnim FPS-om sigurno im se veoma svidio jer nove vijesti iz Zuckerbergove tvrtke govore kako Facebook sprema čak 10 visokokvalitetnih naslova koji bi trebali privući ozbiljne igrače na korištenje i provođenje vremena na njihovoj društvenoj mreži.

Prva od takvih igara bit će ChronoBlade, beat ’em up RPG mješavina koja nam stiže od novog studija imena nWay, predvođenog Daveom Jonesom, bivšim šefom GTA serijala. Igra bi tijekom ove godine osim za Facebook trebala izaći i na Androidu te iOS-u, a promotivni trailer, koji ugošćuje oba protagonista i objašnjava glavne igrine atribute, možete pogledati u nastavku.

Unatoč proboju Facebooka na tržište hardcore igara, obećano je kako ni one igre dizajnirane za djevojke i majke neće biti zaboravljene, a njihov budući suživot objasnio je Sean Ryan, šef Facebookovih gaming partnerstva:

“Ovo ne znači da napuštamo druge vrste igara, ali neupitan je naš fokus za 2013. godinu koji je okrenut ka postajanju boljom platformom za core gamere i proizvođače koji rade takve igre. Vidjet ćete cijeli set igara koje će doći na Facebook, posebno u sljedeća dva kvartala, a tijekom godine ćemo zbilja početi redefinirati mišljenje ljudi o igrama za Facebook. Tvrtka će obuhvaćati igre od onih čistih casual naslova skroz do FPS-ova, MMO-ova, RTS-ova i ostalih, uglavnom PvP igara.”

Što se tiče našega mišljenja o novom kursu Facebookove gaming politike, moramo reći da nam se on veoma sviđa radi prilike da i gameri s malo slabijim računalima ostanu u kontaktu sa svijetom ozbiljnog kompetitivnog gaminga. No, što vi mislite o svemu ovome? Žele li Zuckerberg i ekipa ispraznim pričama privući gamere na svoju društvenu mrežu ili nas zbilja očekuju kvalitetni naslovi dostojni našega vremena?

Komentari (3)

  • Black op

    05.02.2013 - 12:39

    Dugo vremena sam igrao Farmville, Frontierville, Cityville i Countryville ako se sjecam, svidjele su mi se ali ne znam hoce li uspjeti u ostalim zanrovima, mnogo sporo se ocitavaju sto me je odvuklo od njih.

  • Jaime Lannister

    05.02.2013 - 13:18

    MMO PvP na facebooku , zvuci zanimljivo , dosta je bilo glupog Farmvillea i Mafia wars-a

  • sajo

    05.02.2013 - 15:25

    Bilo je i vrijeme

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?