HCL.HR

Call of Cthulhu je ipak živ, pripremite rezervne gaće

Juraj Bevandić 17.05.2016.   •   4 komentara


Nakon dvije godine u izradi i promjene developera, novi Cthulhu naslov se simbolično vratio iz dubine medijske šutnje. Bit će RPG, bit će napet i izgledat će dobro, nama dosta.

call-of-cthulhu

Kreatori Adventures of Sherlock Holmesa 2014. godine su se uhvatili rada na jednako misterioznom, ali puno mračnijem naslovu. Jedino što smo tada vidjeli bilo je nekoliko konceptualnih crteža, a nakon par godina šutnje doznali smo da rad na igri preuzima francuski Cyanide Studios, poznat po Of Orcs and Men i Styx: Master of Shadows.

Ne, ovo nije nastavak odličnog Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth, barem ne mehanički. Novi Call of Cthulhu bit će klasični pen-and-paper RPG naslov, što je žanr koji nije previše isproban u Lovecraftianskom svijetu i ima hrpu potencijala. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se gameplay točno izvoditi.

Ono što sigurno znamo je da će igru pokretati Unreal Engine 4, pa nije nikakvo čudo da izgleda prilično dobro. Priča je smještena u dvadesetima u Bostonu, a igrat ćemo kao ratni veteran i privatni istražitelj Edward Pierce koji istražuje misterioznu smrt obitelji Hawkins na Darkwater Islandu.


Iako i dalje imamo tek šačicu informacija i slika, ovo već izgleda kao dobra podloga za jedan misteriozni naslov ove tematike. Novi Cthulhu će na konzole i PC izroniti tek iduće godine doduše, tako da se nadamo i da će informacije dolaziti što češće i u većim količinama. Stvarno ne bi bilo fora da su nas sad zagrijali ni za što.

Komentari (4)

  • mili1985

    18.05.2016 - 11:25

    Uf odlično! Dark corners of the earth je bio fenomenalan, očekujem i ovo isto.

  • theth1ef

    18.05.2016 - 11:46

    Predobro izgleda! 😀

  • Apocalypse4987

    18.05.2016 - 16:50

    Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn

  • goldfinger

    18.05.2016 - 18:45

    Već je na radaru…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?