HCL.HR

Call of Duty: Black Ops 3 bit će posebno dotjeran za PC platformu

Zoran Žalac 07.08.2015.   •   7 komentara


Razvojni tim Treyarch za svoj će Call of Duty: Black Ops 3 u PC verziji velikodušno otići korak dalje uvodeći netipične stvari kao što su FOV slajder i podrška za split screen multiplayer.

Call of Duty serijal godinama je imao problema u verzijama za platformu na kojoj je i potekao. Situacija se nakon Black Opsa 2 malo popravila, a razvojni tim Treyarch želi ju dodatno osvijetliti uz nadolazeći Black Ops 3. Na Gamescomu su tako najavili da će izdanje novog CoD-a za PC imati niz specifičnih značajki, od kojih neke ne viđamo tako često u PC portovima.

U prvom redu potvrđeni su dedicated serveri. Za one koji multiplayer žele iskusiti offline putem bit će dostupan i split screen mod za dva igrača. Uvedena je i podrška za kontrolere, odnosno brzu izmjenu između kontrolera i miša/tipkovnice. Po pitanju grafičkih opcija bit će podržana 4K rezolucija, imat ćemo FOV slajder, ručnu postavku za broj frejmova po sekundi, a igra će po izlasku odmah biti optimizirana za SLI i Crossfire konfiguracije.

Od ostalih specifičnosti spominju se tu naprednije funkcije chata negoli u verzijama za konzole, podrška za Steam Trading karte te Treyarchova osobna zaštita protiv varanja. Ponovljeno je također i kakav će vam hardver biti potreban da biste igru pokrenuli na minimalnim postavkama:

OS: Windows 7 64-Bit / Windows 8 64-Bit
Procesor: Intel Core i3-530 @ 2.93 GHz / AMD Phenom II X4 810 @ 2.60 GHz
RAM: 6 GB
GPU: NVIDIA GeForce GTX 470 @ 1GB / ATI Radeon HD 6970 @ 1GB

Inače, Nvidijin štand na ovogodišnjem Gamescom posjetiteljima će omogućiti da premijerno zaigraju Call of Duty: Black Ops III multiplayer na PC-ju. Uz to će svi koji dočekaju svoj red na igranje dobiti beta ključ za Call of Duty: Black Ops III betu.

“Na Gamescomu, Call of Duty: Black Ops III bit će prezentiran na veličanstvenim 4K panelima koje pokreću dva NVIDIA GeForce TITAN X GPU-a u SLI načinu rada. A kako Treyarch optimizira Call of Duty: Black Ops III za PC gejmere, NVIDIA će podržati inženjering i vizualne efekte pomoću koda, ali i pomoći da se u najnovijim naslovima integriraju neke od njihovih najnovijih specijalnih efekata.”, javila nam je Nvidija putem magije e-maila.

Komentari (7)

  • T-ReXx

    07.08.2015 - 11:56

    FOV Slider i Split Screen (do 4 igrača) je imao i Serious Sam koji je izašao 2000. godine. Ne znam imaju li se Treyarch ičim hvaliti.

    • prc12

      @T-ReXx, 07.08.2015 - 12:40

      Nisam hater cod-a, ali da… slazem se…

  • pesek32

    07.08.2015 - 13:21

    Ako igraš COD na PC-u šta će ti podrška za kontrolere?

    • BigSajla

      @pesek32, 07.08.2015 - 18:28

      Ak si bio konzolas i preso si na pc naucen si na kontroler

  • Himand

    07.08.2015 - 14:28

    Pa mozda da je lakse igrat split-screen? odmah imas vise izbora, npr jedan igra tipkovnicom drugi dzojstikom

    • pesek32

      @Himand, 07.08.2015 - 15:16

      A da zaboravio sam to. I bez kontrolera bi trebao ukopčat drugi miš.

  • IaMarmageddoN

    09.08.2015 - 08:36

    "posebno dotjeran"? AW je jedna od najljepših i definitivno najzahtjevnijih ako ne i najzahtjevnija igra za PC koju sam pokrenuo. Neka samo ne filozofiraju pa će BO3 biti još zahtjevniji a nema potrebe. Izgleda tako tipično CODovski a opet ima nešto novoga. Ako će biti balansiran kako je AW bio, vjerujem da će me i ta igra ugodno iznenaditi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?