HCL.HR

Capcom planira napokon zadovoljiti borilačku pravdu u SFV

Juraj Bevandić 06.03.2016.   •   2 komentara


Prve mjere su već poduzete, a putem daljnjih ažuriranja Capcom planira redovito i oštro kažnjavati igrače koji prekidaju konekciju kada se nađu u gabuli. Čuvajte se ako ste kratkog fitilja.

street-fighter-v

Famozno sadržajno siromašan Street Fighter V svoju popularnost uvelike zahvaljuje online borbama. A kao i uvijek u svim online natjecateljskim igrama, suze poraza su za neke igrače ipak malo previše gorke pa radije žrtvuju svoj ponos i prekinu konekciju prije nego do kraja izgube meč.

Capcom je na tu grupu rage quittera službeno stavio metu prošlog tjedna te su već počeli s kažnjavanjem. Tridesetak igrača su po prijavama zajednice zamrznuti League bodovi, a mogli bi i gore proći kada se optužbe dublje istraže.

Developeri taj potez smatraju upozorenjem, jer nastavljaju sa svojim drakonskim kaznama. Svaki će tjedan provjeravati sve račune u bazi podataka koji imaju zabilježen visok broj diskonekcija, te će se njihovi bodovi resetirati. Nisu još potpuno sigurni kada će novi sustav kazni početi s radom, ali se intenzivno radi na njemu i mogli bismo ga vidjeti ubrzo.

Visok broj diskonekcija smatraju sve oko 80-90%, a posebna sumnja pada na one kojima je veza pukla pred kraj meča, kada već umire svaka nada za preokretom. Capcom je također zamolio igrače da pošalju dokazne video snimke igrača koji su pobjegli s repom među nogama kako bi ih mogli proučiti i poboljšati svoju bazu podataka.

Kada stupi na snagu, novi sustav kažnjavanja neće više trebati dokaze igrača i prijave, već će developeri sami moći pronaći igrače koji očito pokušavaju iskoristiti ili prevariti sustav. No, nema briga ako vaša internetska veza nije baš najbolja pa vam koji puta pukne tijekom meča. Prepoznat će također igrače s takvim problemima te ih neće kažnjavati.

Mlatite li se u novom Street Fighteru? Bježite ili ste časni borci do samog kraja meča?

Komentari (2)

  • nikola2222253

    06.03.2016 - 19:27

    Ja cu se prvo izvjezbat na story modeu , a onda možda multiplayer.

  • afaron

    07.03.2016 - 13:26

    Smisao natjecanja bi trebao biti da poboljšaš skill, a ne da povećas rank.
    Sa umjetno povećanim rankom češ dobijati jače protivnike i stalno češ gubiti, PA KOLIKA DEBILČINA mora neko biti da ovo radi…bože sačuvaj koje morončine.

    Btw igra je super 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?