HCL.HR

Castle Wolfenstein postaje film

Renato Pedišić 03.11.2012.   •   10 komentara   •   Zanimljivosti


Wolfenstein je još jedna u nizu popularnih videoigara koja odlazi na filmsko platno, a ta nas ekranizacija nekako posebno veseli.

Wolfenstein je popularni serijal s poviješću dugom čak 31 godinu, a svi njegovi nastavci i dan danas su igrani. B.J. Blazkowicz, glavni protagonist serijala, jedan je od “najmačo” likova u videoigrama uz našeg Serious Sama i naravno Duke Nukema. Uzmemo li te dvije činjenice kao nekakvo polazište, sasvim nam je jasno da se ekranizacija ovoga velikog serijala jednom morala dogoditi, a dogodit će se vrlo skoro budući da se produkcije filma uhvatila filmska kuća Panorama Media.

Razloga za neku pretjeranu brigu oko kvalitete filma vjerujemo ne bi smjelo biti budući da se posla režiranja uhvatio oskarovac Roger Avary (Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Silent Hill, Beowulf) dok će Samuel Hadida iz filmske kuće Davis Films biti producent. Ta je filmska kuća poznata po filmovima iz Resident Evil i Silent Hill serijala.

Ono što će vas odmah u startu razočarati je činjenica da se film ne bavi ranije spomenutim agentom Blazkowiczem već je glavni lik zasad nepoznati britanski agent koji u dvorcu Wolfenstein pokušava spriječiti Hitlera u korištenju supertajnog oružja za masovno uništenje. Da sve ne bi palo na razinu obične klišej priče u cijelu stvar je ubačena i Himmlerova paranormalna SS divizija koja garantirano uvodi horor u ovaj film koji tvorci opisuju kao “mješavinu filmova Captain America i Inglorious Basterds”.

Samuel Hadida, producent filma, o samoj tematici filma izjavio je ovo: “Film je velika akcijska avantura s jakom, čvrsto utemeljenom pričom vođenom glavnim likom. Film je baziran na klasičnom napadu na zločeste dečke, tradicionalno Naciste, s većim prizvukom na Inglorious Basterds nego na prava događanja u Drugom svjetskom ratu.”

Njegove riječi nadopunio je redatelj Avary: “Igram Wolfenstein igre otkad sam bio dijete i osjećam nekakvu prisnost koja je duboko utjecala na moje pisanje i režiranje kroz karijeru. Uvijek sam razmišljao kako bi Wofenstein, kao transformirani i otvoreni koncept za širu publiku koja nije upoznata s igrama, bio ogromno filmsko iskustvo.”

Film još nije datiran, ali mi se u HCL-u ne bojimo da će se od njega odustati jer jednostavno taj cijeli univerzum po našem mišljenju ima sasvim solidan potencijal za svjetsku filmsku slavu. Ali, kao i uvijek zanima nas i vaše mišljenje: Može li film baziran na serijalu Wolfenstein naći svoje mjesto u ogromnoj filmskoj industriji?

Komentari (10)

  • -Aragorn-

    03.11.2012 - 12:11

    Neće to baš dobro proći

    • TheMightyOak

      @-Aragorn-, 03.11.2012 - 13:30

      Ma bitno je da nije Uwe Boll.

  • ReyzerCro

    03.11.2012 - 15:48

    Što ne novi nastavak igrice :/

    • Me666

      @ReyzerCro, 03.11.2012 - 15:55

      Jer je posljednji bio propalitet. na kvadrat.

    • -Aragorn-

      @ReyzerCro, 03.11.2012 - 22:16

      a dobio je 83 u recenziji???

    • Me666

      @ReyzerCro, 04.11.2012 - 13:17

      Osobno mi je bio možda najjočajniji nastavak u serijalu, a publika je to prepoznala: "Sales of the game have not met expectations, and as a result Activision has laid off employees from Raven Software."

  • goldfinger

    03.11.2012 - 18:35

    Uopće ne zvuči loše,i još da nađu pravu facu da odglumi B.J.-a,i evo zagarantirane zabave..

    • -Aragorn-

      @goldfinger, 03.11.2012 - 22:16

      neće bit B.J.-a

  • Mr Newization

    04.11.2012 - 13:30

    Sve više se radi filmova iz igara, a nekako se bojim kako će to izgledati. Kad se sjetim filma Max Payne…užas! A i Hitman nije nešto posebno. Nekako mi zanimljivije zvuče serije poznatih igara. Uvijek sa nestrpljenjem očekuješ novu epizodu, a ako je neka epizoda loša, druga spasi stvar i sl. Na Fox-u će biti BF:Bad Company, a na Youtubeu, odnosno na Machinima kanalu serija Halo.

  • Forest_Witch

    04.11.2012 - 18:06

    Ajd, može bit da neće bit loše..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?