HCL.HR

Čini se da Nintendo Switch ipak ima ekran osjetljiv na dodir

Juraj Bevandić 28.10.2016.   •   6 komentara


Izvori bliski Nintendu koji su se već pokazali pouzdanima u vezi koncepta konzole otkrivaju nove tajne koje bi Nintend rado zadržao za sebe.

Nintendo Switch touch screen

Nintendo se zaista drži odluke o medijskoj šutnji, pa su odbili komentirati upite nekolicine stranih medija i elementima njihove nove konzole. No kao što to ne sprječava nas da špekuliramo, isto tako ne sprječava niti upućene izvore da nam prenesu sve što znaju u povjerenju.

Nekoliko stranih medija prenosi dojave izvora koji su se već pokazali ispravnima kada su na ljeto otkrili hibridni koncept Nintendove nove konzole. Prema njihovim iskazima, Nintendo Switch ima 6.2 inčni multi-touch zaslon 720p razlučivosti. Nadalje, kada je konzola u docku, dodirne kontrole mogu se emulirati na televizoru infra-crvenim senzorom skrivenim u kontroleru.

Zašto bi Nintendo to krio i izbjegavao prikazati u traileru? Odgovor bi mogli pronaći u potpunom marketinškom krahu Wii U konzole koja nije dobro predstavljena javnosti, pa puno ljudi uopće nije znalo o čemu se radi. S obzirom da inzistiraju na izbjegavanju prethodnih pogrešaka, lako je moguće da nam Nintendo želi Switch predstaviti postepeno i što jednostavnije shvatljivo.

Također doznajemo iz pouzdanih izvora da će konzola imati USB-C priključak putem kojeg će se puniti, što znači da ćemo moći spojiti većinu suvremenih kabela u nju, a ne kupovati Nintendove posebne kabele. No, nećemo moći istim putem spajati i vanjske tvrde diskove kao na Wii U, pa ćemo biti ograničeni na ponuđenu memoriju i Micro SDXC kartice kapaciteta do 128GB.

Jeste li vi uvjereni ovim glasinama? Čini li vam se to kao dostatan ekran za ovakvu konzolu?

Komentari (6)

  • Mixa

    28.10.2016 - 18:37

    Videcemo kada izadje, a i logicno je da ima touch screen. Da nema to bi bio korak nazad.

  • Marac Marko

    28.10.2016 - 19:32

    Kao sto velim, rekla kazala, pustimo spekulacije itd.. sve ce se otkrit uskoro u prvom mje.. i tada ce se raspravljat o konzoli 😉

  • icanic

    28.10.2016 - 20:48

    Kada se samo sjetim koliko je los ekran na Wii U gamepadu… resistive touch nisam inače vidio godinama, a o panelu i reyoluciji da ne govorim 🙂 Nintendo nintendo.
    Tako da iskreno, sumnjam da će ovo biti za klasu bolje. Očekujem štednju u svakom pogledu sa strane Nintenda.

  • chrizash

    28.10.2016 - 21:44

    Moj problem je sta sam pre subjektivan,NES i gameboy su mi bile prve konzole tako sta god NiTendo izda uzet cu prije ili kasnije jer njihova filozovica mi omogucava da igram coop sa svojin sinom od 6 godina gustan u super mariu ,splatoonu jer to ce uvik bit dodorna tocka sa prvom ljubavi NES-om a stabse tice rezolucije i velicine elrana super samo da naprave vise coop igara kao na wii u da jedan igrac igra na tv drugi na tabletu

  • lizard_ago

    30.10.2016 - 06:36

    meni se čini da pošto je nintendo izdao wii u … tehnološki i konceptom to nije velika razlika stoga me nečudi da u samom početku dosta wii u naslova bude portan na ovu konzolu (ipak dosta toga je sam nintendo izbacio za wii u stoga nebi bilo čudo sa se to pojavi i na swichu). Pošto imam wii u pitanje koje mene zanima obzirom da sličosti između ove dvi kozole postoje hoće li bit moguće neke naslove igrat i na wii u ili će zbilja nintendo dići ruke od ove konzole.Koncept koji bi trebao objedini dva svijeta (poznato je da je nintendo dosta toga uveo u svijetu konzola meni se osono sviđa mada nevidim praktičnu korist da neko ko ima nekakavu pocket konzolu nosi sa sobom rupsak da bi mogao se zabavit s svojim gađetom). Razumljivo mi je da nintendo pokušava ponudit nešto po njemu revolucionarno … vrijeme će pokazat dali će uspjet … ono što je sigurno da nvidija je sigurno ponudila kvalitetno riješenje koja bi mogla objedinit taj koncept (obziroma da ma mobilnim platformama imamo dovoljno dobre procesore čisto sumljam da će tu nvidija podbacit … pretpostavljam da će nekakav oblik tegrra procesora pogonit switch … što se tiče ekrana a govorimo o hybridnom uređaju koji mora bit i pocket konzola trebalo bi očekitat ekran koji na danjem svijetlu radi (pristojno) … sve su ovo nekakva moja očekivanja, no opet to je nintendo (koji zna razvelit a zna i razočarat).
    Dragi moj nintendo čini mi se da si na skliskom terenu.

  • l)oolvl

    30.10.2016 - 20:27

    ” 6.2 inčni multi-touch zaslon 720p razlučivosti” – hahahaha. Pa mobiteli/phableti sa manjim ekranom imaju veću rezoluciju.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?