HCL.HR

Civilization VI ima besplatni demo na Steamu

Juraj Bevandić 16.03.2017.   •   6 komentara


Ako ste ikada bili nesigurni u svoju spremnost za svjetsku dominaciju, isprobajte besplatni demo Civilization VI dostupan na Steamu.

Civilization VI demo

Meni je Civilization drag serijal čije sam igre oduvijek mogao upaliti i trošiti sate iznova. Kada sam najavljivao i recenzirao Civ VI iznenadilo me stoga koliko mnogo ljudi igru smatra pretjerano kompliciranom i boji se da nije vrijedna njihovog vremena. No, šestica je možda najpristupačnija do sada, ali ne morate vjerovati meni na riječ, jer vam to sada ima priliku dokazati sama.

Besplatna demo verzija igre osvanula je na Steamu i dobra je ideja da igrači imaju prilike isprobati ovakve igre. U demo verziji ćemo upravljati Kinom kao njihov vođa Qin Shi Huang, a na raspolaganju će nam biti šezdeset poteza u igri. To se čini malo, ali vjerojatno je cilj bio da se onemogući odigravanje cijele jedne partije u demu.

Ako ne znate što su uopće ti potezi o kojima pričam, onda će vam dobro doći tutorial koji je također dostupan u demo verziji. Osim toga, uvijek možete baciti oko na našu priloženu video najavu ili moje prve dojmove igre u kojima sam više pisao o mehanikama igre nego nudio kritički osvrt, jer je tada igra bila tek u izradi.

Označeno sa: , ,

Komentari (6)

  • AaboOs

    16.03.2017 - 22:22

    Ne znam zašto al ovo je jedina igra polije koje se osićam loše nakon provrdenih nekoliko sati u komadu tj kao da sam bacio vrijeme u vjetar. Zato ju i igram jednom godišnje… aj još jedan turn, aj još jedan turn, aj još jedan turn…

    • Juraj Bevandić

      @AaboOs, 16.03.2017 - 23:23

      Ja definitivno nemam takav osjećaj, ali mislim da te mogu razumijeti. Kada bih morao pretpostaviti rekao bih da je vjerojatno do toga što su partije najčešće duge i ne završavaju se u jednom sjednju. A igra je takva da te nagrađuje od poteza do poteza (zato i je zarazna) i tako do završetka partije koji je glavna nagrada. Dakle nema nekakvih checkpointova, questova ili bossova i sličnih mehanika u igrama koji služe kao savršen trenutak za prestati igrati taj dan i osjećati se kao da si postigao nešto kad ugasiš igru. Pa osim ako se vezuješ uz napredak svoje civilizacije, nemaš se baš na što konkretno osvrnuti nakon dobrog broja sati igranja. Nezgodno skroz.

    • AaboOs

      @Juraj Bevandić, 16.03.2017 - 23:34

      Upravo to… i još ako si perfekcionist i moraš pod svaku cijenu nadogradit sve, otkrit i pokorit cijeli svijet, ovo definitivno nije igra za takve 🙂 Ali volim ju i odvojim si tih tjedan dana godišnje pa nek ide sve k vragu i Trump, Isis, nindža kornjače i ostala bagra!

    • Master88

      @AaboOs, 17.03.2017 - 09:56

      U potpunosti se slažem sa tobom, za jednu partiju na normal brzini treba preko 30 sati, i nakon zavrsetka kao da je vrijeme potraćeno bezveze bez. Kao da igras npr fifu jednu partiju od 30 sati xD, bolje vrijeme potrošiti na druge igre.

    • l)oolvl

      @AaboOs, 17.03.2017 - 19:14

      ja sam nedavno došao do zaključka, pokušavajući odigrati partiju trećeg dijela, da je stvar u tome što igra kao takva u biti nema nikakvu radnju, likove, ni ništa slično što bi te zapravo na neki dublji način vezalo uz nju. Drugim riječima, kad odigraš jednu partiju, svaka sljedeća se svodi manje više na isto, neovisno o svim mogućim promjenjivim parametrima. Tako da kod mene je slučaj da mogu odigrati možda par partija kad izađe novi nastavak ali više od toga mi jednostavno nema puno smisla kad se uzme u obzir što bih još sve drugo mogao igrati. btw, lijepo od njih da nude demo za šesticu.

    • Juraj Bevandić

      @l)oolvl, 17.03.2017 - 20:06

      A to ti je to, da. Možeš gledati tako, a možeš gledati da svaka partija ima posebnu duboku radnju i likove uz koje se itekako vežeš. Ako možeš tijekom igranja u glavi pratiti svoju povijest tog svijeta i vezati se uz nju onda si na konju.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?