HCL.HR

Cliff Bleszinski vraća se iz mirovine s vlastitim studiom Boss Key Productions

nebel 05.07.2014.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Glavni dizajner Epicova Gears of Wara nakon jednogodišnjeg izbivanja iz industrije videoigara vraća se s novim timom i projektom, o kojemu bismo trebali nešto saznati idućeg utorka.

Cliff Bleszinski, glavni dizajner dosadašnjih Gears of War igara, krajem 2012. godine napustio je Epic Games i povukao se u „gamersku mirovinu“, premda je aktivno komentirao sve što se u međuvremenu događalo u industriji videoigara. Toj mirovini je, međutim, došao kraj, što će pokazati i otkrivanje Cliffove sljedeće igre zakazano za 8. srpanj, odnosno idući utorak.

Sudeći prema informacijama kojih se dokopao portal Polygon, Bleszinski je oformio novi studio pod nazivom Boss Key Productions, i to u suradnji sa suosnivačem Guerilla Gamesa (zaslužnih za Killzone serijal), Arjanom Brusseom. Dotični je trenutno izvršni producent u Visceral Gamesu i radi na Battlefield Hardlineu, no vjerojatnost je da će se, čim završi s tim projektom, prebaciti u Boss Key i zajedno s Bleszinskim razvijati igru radnog naziva „Project Bluestreak“.

Trenutno nije poznato o kakvoj je igri riječ, ali postoje uvjerljive naznake da će to biti multiplayer naslov u isključivo digitalnom obliku, te da će gotovo sigurno biti razvijan za PC platformu, kojoj je Cliff proteklih mjeseci javno izjavljivao ljubav zbog otvorene mogućnosti surađivanja s fanovima pri razvoju igre. Dakle, nije isključeno ni to da Cliffova sljedeća igra bude Kickstarter projekt. U bilo kojem slučaju, sve bi nam trebalo biti jasnije za nekoliko dana.

Komentari (1)

  • Jasterrr

    06.07.2014 - 18:18

    Prije par mjeseci slušao sam njegov intervju, sigurno će biti pucačina, i to vjerojatno arena shooter 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?