HCL.HR

CoD: Advanced Warfare se odlično prodaje, ali ne obara rekorde

ToxarE 10.11.2014.   •   12 komentara


U svom prvom tjednu prodaje u Ujedinjenom Kraljevstvu, novi Call of Duty maknuo je Fifu 15 s trona i prodao više primjeraka nego Titanfall, Destiny i Wolfenstein: TNO zajedno.

Iako su četiri Call of Duty igre prije njega ostvarile bolje rezultate u svom prvom tjednu prodaje, Advanced Warfare je prošli tjedan prodao 14% više primjeraka nego Titanfall, Destiny i Wolfenstein: The New Order zajedno u svom prvom tjednu.

Ti podaci dolaze iz Chart-Tracka koji prati prodaju fizičkih izdanja igara u UK, a dolaze uz napomenu da 99% prodanih primjeraka čine verzije za konzole. Točnije, 35% su PS4 verzije, 32% su primjerci za Xbox One, 21% su oni za Xbox 360 te 11% primjerci za PS3.

Dosadašnji kralj FIFA 15 tako je pao na drugo mjesto ljestvice najprodavanijih, a na trećem mjestu prošlog tjedna našao se Football Manager 2015. Evo pune ljestvice iz Chart-Tracka:

1. Call of Duty: Advanced Warfare (Activision)
2. FIFA 15 (EA)
3. Football Manager 2015 (Sega)
4. Alien Isolation (Sega)
5. Destiny (Activision)
6. Minecraft PlayStation Edition (Sony)
7. Skylanders: Trap Team (Activision)
8. Sunset Overdrive (Microsoft)
9. The Evil Within (Bethesda)
10. Minecraft Xbox Edition (Microsoft)

Iako ovako na prvu djeluje kao da nitko ne kupuje novi Call of Duty u PC izdanju, Steamova lista najprodavanijih igara prošlog tjedna oslikava nešto drugačiju sliku:

1. Call of Duty: Advanced Warfare
2. Football Manager 2015
3. The Binding of Isaac: Rebirth
4. Call of Duty: Advanced Warfare Digital Pro Edition
5. Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth
6. Farming Simulator 15
7. Counter-Strike: Global Offensive
8. Wolfenstein: The New Order
9. Borderlands: The Pre-Sequel
10. Banished

Upravo novi CoD je bio najprodavaniji na Steamu, a u stopu ga prati novi Football Manager. Ipak, ako se zadubimo malo u statistike lako je vidjeti da novi Call of Duty nije ni blizu najigranija FPS igra na Steamu. U trenutku pisanja ove vijesti prvi na listi najigranijih pucačina je gotovo nedostižni CS:GO, slijedi ga Team Fortress 2, zatim klasični Counter-Strike, pa Payday 2 i tek onda dolazi Advanced Warfare. To je tako barem što se tiče FPS žanra, inače je Advanced Warfare 11. na listi najigranijih igara na Steamu općenito.

Jeste si vi priuštili novi CoD prošlog tjedna?

Komentari (12)

  • gavran1

    10.11.2014 - 18:34

    upravo odigra single player.ukratko previše animacija,premalo igre,nebi da gledam film kevina spaceya.cod mi je uvik bija igriv a u ovom dijelu ni i od igre,samo preseravanja u animacijama…dosadno je to više gledat ma koliko lipo izgledalo…neznam jesam li u ikojoj pucačini ubija manje neprijatelja nego u ovom dijelu.single player traje otprilike 3,4 sata.ocijena 75 čisto radi grafike…

    • LordHezi

      @gavran1, 10.11.2014 - 19:20

      svašta..

    • drazensi

      @gavran1, 10.11.2014 - 19:44

      ti ovu igru definitivno nisi igrao ako si je prosao u 3, 4 sata..
      tako da ne znam o cemu pricamo uopce, jedino ako si je preletio..
      a grafika je standardno najlosiji dio cod-a..
      pa je tako u ovome…moze to itekako puno bolje..
      i to ti govori netko ko bas i ne voli cod..

    • Megakmica

      @gavran1, 10.11.2014 - 20:01

      Samo ću reć Crysis 3.Trebalo mi je manje od 4 sata rastegnuto za završavanje kampanje.

    • Hackey

      @gavran1, 10.11.2014 - 21:31

      +1

  • Hackey

    10.11.2014 - 21:35

    Moje misljenje je da sve ove novije igre puno vise rade na grafici nego na gameplay-u, pa i kod nekih u prici, i imam osjecaj kako se budu pravile igrice sve ce sp kampanje biti krace, a vise ce se fokusirati na mp i na te graficke detalje, gubi se smisao onih starih dobrih igara koje su bile bas igrive koliko god puta je presao 🙂

    • Oblakoder

      @Hackey, 10.11.2014 - 22:32

      Ovo je tacno ali ipak nisu sve novije igre takve.Nabrojacu ti samo neke kao sto su metro 2033 redux,metro last light,bioshock infinite,far cry 3,tomb raider…Ja sam u ovim igrama uzivao i prelazio ih po par puta.Danas u jednoj godini izadje mnogo vise igara nego nekad ali na zalost uglavnom su lose sem nekoliko izuzetaka u svakom zanru.

    • Hackey

      @Hackey, 11.11.2014 - 08:24

      Da ima novijih igara koje su dobre po meni i koje imaju to "nesto", al vecina se bazira na tome crysis style, napucana grafika i kratka kampanja i onda im se pojavi problem u nastavcima igara, jer se pojavljuje repetativnost, vrte se istve stvari i mehanizmi u krug 🙂

    • jetlag

      @Hackey, 11.11.2014 - 20:51

      za svakog pravog hitman fana absolution je bio razocaranje. jedna level iz blood moneya je bolji od cijelog absolutiona

  • jetlag

    11.11.2014 - 00:59

    zašto je na ovoj stranici toliko relevantna prodaja igara u UK-u? svaki tjedan ide uredno rubrika >report sa UK tržišta[!! koga zanima što britanci igraju i da li je FIFA opet prva ili druga… svašta

  • bevodzor

    11.11.2014 - 07:13

    Ne radi se o tome da li je nas briga što Britanci igraju, odnosno ne igraju.
    Radi se o mjerenju statistike i naravno da neće uzimati statističke podatke jedne zemlje kao što je Hrvatska. Uvijek se vrti oko istih zemalja jer se po njima rade norme,podatci i statistike. Ne možeš usporediti HR tablice igrivost za jednim UK-om.

    U Hrvatskoj nije kupljeno Call of duty igara od svih naslova do sada koliko je kupljeno u Londonu samo za zadnji serijal u jednom tjednu.

    A što se tiče igrice. Zadnji Call of duty koji sam ja kupio je bio COD2. Nakon njega mi se apsolutno ništa nije toliko svidjelo da bi potrošio 30+ eura za igricu.
    Doduše ovu sam preorderao i nisam požalio. Nakon što omogućiš NAT sa "strict" na "open" i imaš mogućnost dodavati svoje prijatelje u party igrica postane užasno zanimljiva i zabavna. Mape su odlične, igrivost je odlična, ponekad se pokazuju problemi sa serverom ali ništa što se neće riješiti u sljedećoj zakrpi.

    A u vezi singleplayer-a, sadrži svoje klasične animacije te ima tendenciju više gledanja i promatranja nego samog igranja. Ali tako je od samog Call of duty 4 Modern Warfare-a bilo.

    Igrica je zabavna, dinamična i ugodna za igrati. Preporučam svim FPS ljubiteljima!

    • jetlag

      @bevodzor, 11.11.2014 - 20:45

      prijatelju vjeruj nisam uopce mislio o hrvatskom trzistu, svi znamo kakvo je 😛 nego eto, koliko god je razvijeno mislim da je uk trziste monotono i dosadno, samo fife i mainstream pucacine. mislim da amerikanci npr igraju dosta raznolikije naslove. a iako se tako mozda ne iscitava iz moga komentara, o novom codu mislim dosta pozitivno. mrzim otic na metacritic i vidjet user score 4,5/10 cod hejteri su i sluzbeno postali gori od coda. igra mi izgleda fantasticno i jako zabavno po onome sto gledam na twitchu a posebno mi se svidjaju mape kao sto si i sam rekao. uzivaj u igri 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?