HCL.HR

Codemasters otpušta tridesetak zaposlenika u strateškoj preraspodjeli

Zoran Žalac 09.01.2015.   •   3 komentara


Godina nije počela veselo u Codemastersu. Tvrtka, naime, procjenjuje 50 poslova i planira otpuštanje tridesetak radnika, što bi moglo rezultirati kašnjenjem njihove iduće igre.

Izvori bliski Codemastersu za portal Eurogamer otkrili su kako situacija u ovom britanskom studiju poznatom po F1, DiRT i GRID igrama ovih dana nije naročito vedra. Naime, u sklopu „strateške preraspodjele“ razmatra se otpuštanje tridesetak zaposlenika u narednih mjesec dana. To je otprilike 6% ukupne Codemastersove radne snage, a kako doznajemo u pitanju su redom grafički dizajneri osnovnog tima.

Dakle, ogranak u Birminghamu koji trenutno radi na F1 2015 igri za next-gen konzole neće zadesiti otkazi, ali će tim koji radi na sljedećem DiRT-u, koji još službeno nije ni najavljen, zbog ovakvog razvoja događaja vjerojatno na njemu raditi duže nego je bilo predviđeno. Prema nekim navodima, novi DiRT trebao je biti predstavljen ove veljače kao Early Access naslov, ali to sada više nije toliko izgledno.

Sve u svemu, za tvrtku od 500 zaposlenika očito nije bilo dovoljno izdati dvije igre u prošloj godini, ali isključivo za stare konzole.

Komentari (3)

  • Lovac

    10.01.2015 - 08:27

    …i isključivo loše (poglavito onaj ispljuvak od F1 naslova što izdaše)

  • Megakmica

    10.01.2015 - 13:46

    Zaostali su za 1 generaciju trenutno.EGO Engine jest jako optimiziran al trebaju krenut u nove izazove jer nit DIRT valja a i GRID zadnji je jako mlak.

    • prc12

      @Megakmica, 12.01.2015 - 18:52

      Što se mene tiče, dirt itekako valja, uključujući i engine… Stvar je u tome da je to igra o relly-u, a tog sadržaja u igri ima jednostavno premalo…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?