HCL.HR

Command & Conquer: Generals 2 imat će SP kampanju

Renato Pedišić 10.09.2012.   •   9 komentara


Iako su postojale glasine o tome kako će nadolazeći C&C biti isključivo multiplayer naslov, Frank Gibeau takvo što opovrgava i objašnjava poslovni model igre.

Kad je Command & Conquer: Generals 2 otkriven kao F2P naslov odmah su počele priče kako zbog toga ta igra neće igračima ponuditi singleplayer iskustvo. Čuvši negativne reakcije gaming zajednice na takve vijesti, Bioware ih je odmah okrenuo u drugom smjeru izjavivši da ako singleplayer kampanje ne bude, oni je lako mogu dodati nakon što igra službeno izađe. Sukladno s tom izjavom, Electronic Artsov Frank Gibeau ponudio je službeno priopćenje za novinare koje uz potvrdu da singleplayer iskustvo dolazi u Generals 2, donekle objašnjava ideju iza tog naslova.

“Znači li prijašnja izjava Bioware Victoryja da igra neće imati singleplayer iskustvo? Naravno da ne jer to ljudi zahtijevaju i mi smo čuli jasno i glasno da je ta komponenta važna ljudima. Ljepota free-to-play modela je da se možemo prilagoditi onome što čujemo od igrača. Tada nećemo doći u situacije poput: ‘Oprostite, igra izlazi za dva mjeseca i to je što ćete dobiti’. To je sasvim drugačiji model jer radite igru prema željama publike.

Takvom izjavom Gibeau je definitivno potvrdio dolazak singleplayera, iako zasigurno nakon izlaska igre, a dodatno se osvrnuo i na sam razvojni proces novog C&C-a koji bi trebao biti visokobudžetni hit unatoč F2P poslovnom modelu:

“Priupitali smo se: ‘Kako napraviti AAA Command & Conquer iskustvo? Je li bolji način da idemo na tržište kao premium ili kao free-to-play naslov?’ Tada smo rekli: ‘Idemo na najširu publiku s free-to-play modelom, a onda ćemo postupno razvijati uslugu i vidjeti što se događa unutar nje.’ Naš je cilj razvijati uslugu sukladno željama publike i to je ljepota free-to-play modela – dobivate informacije izravno od publike. Kada napravite premium igru morate gurati svoje i graditi određeno iskustvo trošeći novce, nadajući se dobroj reakciji publike.”

Komentari (9)

  • Metalni

    10.09.2012 - 07:57

    Pa, nadam se da neće previše mjenjati stari koncept Generala… ŠTo se mene tiče, meni je sasvim dovoljno SP kampanja i skirmish.

  • Pirotehnika

    10.09.2012 - 13:41

    Meni je i potreban multiplayer, ako bude skirmish i SP to ću na kratko da preletim. Samo da ne budem morao nešto grindati, čak i da je komercijalna verzija igre kupio bi je.

  • Apocalypse4987

    10.09.2012 - 15:02

    Napokon dobra vijest. i nadam se da će dodavat nove kampanje ili scenarije preko updateova, ili da barem izbace editor, da i fanovi naprave kakvi dobar scenarij

  • BsTyLer

    10.09.2012 - 16:26

    Skim na bitsoup izade kupujen .

  • grgoljblaster

    10.09.2012 - 17:00

    Iz prvog pasusa je vise nego ocigledno da jos nisu ni poceli sa radom na kampanji i da sve dok glavesine iz EA ne preseku i kazu "pravi kampanju" oni nece prstom mrdnuti

  • ZgodanElegantanŠarmantan

    11.09.2012 - 07:46

    Najbolje bi bilo kad bi Generals ostao Generals sa boljom atmosferom, grafikom, gameplayom itd, dapaće i više i izazovnijih misija. Pogledat ću recenziju Generalsa 2 pa ako mi se svidi koncept kupujem

    • Apocalypse4987

      @ZgodanElegantanŠarmantan, 11.09.2012 - 15:54

      šta imaš kupovat kad je F2P?

  • ZgodanElegantanŠarmantan

    11.09.2012 - 07:47

    Trebali bi napraviti co-op recimo sa prijateljom prelaziš glavne misije…

    • Maximum

      @ZgodanElegantanŠarmantan, 11.09.2012 - 08:34

      To mozes u Red Alert 3

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?