HCL.HR

Cossacks 3 vraća strateško ratovanje 17. i 18. stoljeća

Zoran Žalac 18.05.2015.   •   8 komentara


Uskrsnuli studio GSC Game World najavio je povratak strateškog serijala Cossacks koji će novim nastavkom ostati vjeran konceptu originala, ali će ga modernizirati s prezentacijske strane.

Prije nego su postali popularni po S.T.A.L.K.E.R.-u, Ukrajinci iz GSC Game Worlda radili su na strateškim igrama Cossacks serijala. Premda se taj serijal nije mogao nositi s Total Warom, mnogima je ipak ostao u sjećanju kao interesantna alternativa. GSC Game World je nakon Stalkera propao pa se prošle godine ponovno vratio u život, a sada su objavili iznenađenje za one kojima spomenuti Cossacks nešto znači.

Naime, otkriveno je kako je u razvoju Cossacks 3 i riječ je o nastavku koji će biti vjeran svemu što je proslavilo njegove prethodnike, ali će isto tako biti moderniziran u smislu prezentacije. To znači danas u igri ponovno očekuje kontroliranje velikog broja vojnika, a svakoga od njih moguće je kontrolirati individualno, za razliku od drugih igara gdje možete kontrolirati samo jedinice.

Igra će sadržavati pet povijesnih kampanja za jednoga igrača te multiplayer. U kampanji će biti igrivo 12 nacija, uključujući Francuze, Engleze, Austriju itd. Kako se ratovanje u Cossacksima odvija u 17. i 18. stoljeću – kad je vatreno oružje već „in“, jedan od glavnih elemenata borbe bit će taktiziranje kako najbolje iskoristiti to oružje. Veliku ulogu u tome imat će teren, odnosno izgled mape. Primjerice, bit će moguće sakriti se iza planina te dalekometnom paljbom na slijepo kositi neprijatelje.

Osim kampanje za jednog igrača postojat će i multiplayer mod za sedmero. Igračima se u MP mečevima mogu pridružiti i AI frakcije, a omjeri i raspored tko igra protiv koga bit će sasvim proizvoljan – moći će ratovati svatko protiv svakoga, ljudi protiv računalnih protivnika itd. Zanimljivost je i to što u igri neće biti predefiniranih mapa nego će se uvijek generirati.

Vesela je vijest i to što će igra po izlasku imati podršku za modove, ali i editor s kojim će fanovi moći modificirati gotovo sve u igri – od sučelja, umjetne inteligencije, gameplaya itd. Developeri tako kažu da će fanovi s editorom moći napraviti kompletno novu igru, s goblinima i orkovima, ako te žele.

Cossacks 3 izaći će za PC, Mac i Linux negdje tijekom ove godine.

Komentari (8)

  • ReflectoR

    18.05.2015 - 15:55

    extraaaaaa

  • Mind_killer

    18.05.2015 - 16:27

    Zamislite remake Red alert-a 2 sa ovakvom grafikom *_*

  • RedEy3

    18.05.2015 - 17:33

    Ma kupljen već sada, meni osobno najdraža startegija u mladosti uz genearls sa time da sam u editoru orginalnog cossacksa proveo desetke sati radeći svoje kampanje.

  • Numeron007

    18.05.2015 - 19:27

    Obožavao sam Cossacs. Uz Age of Empires moja omiljena strateška igrica.

    • Numeron007

      @Numeron007, 18.05.2015 - 19:28

      I da ne zaboravim Rome total war 1 i Medieval total war 2…

  • drazensi

    18.05.2015 - 20:30

    uuuu Cossacks..meni osobno najzabavnija i jedna od najboljih strategija koju sam igrao..

  • MiksaSB

    19.05.2015 - 07:45

    A ja se ponadao da će prvo radit na Stalker 2

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?