HCL.HR

Crysis 1 i 2 gube podršku za MP na PC-u

ToxarE 15.04.2014.   •   4 komentara


Gašenjem GameSpyevih servera krajem svibnja podršku za mrežni multiplayer izgubit će mnoštvo naslova, među njima i dvije igre iz Crysis serijala – doduše, samo u izdanju za PC.

31. svibnja ove godine gašenjem servera bivše tvrtke GameSpy mnoge će igre koje su izašle proteklih nekoliko godina trajno izgubiti podršku za mrežni multiplayer. Za neke će se pak tražiti i nuditi alternativna rješenja, poput starijih Battlefield naslova koje će Electronic Arts ostaviti na životu, odnosno produžit će im njihov životni vijek jer se smatra da te igre još uvijek imaju dovoljno aktivne publike.

Međutim, takve sreće nisu visokobudžetni naslovi Crysis serijala. Naime, prva i druga igra (uključujući Warhead ekspanziju) nakon gore spomenutog datuma više neće imati mrežnog multiplayera. Za originalni Crysis to i nije toliko čudno, no dvojka je svojevremeno imalo prilično dobro osmišljenu multiplayer komponentu. Iako su u Electronic Artsu svjesni da te igre još uvijek igra šačica igrača, na službenom forumu su se zahvalili svima njima i ispričali što će do ovoga doći.

S obzirom da je velika većina igrača već prešla na Crysis 3 ili pak neke druge naslove, ne čudi što je burna reakcija na ovakav potez u konačnici izostala. Ipak, treba spomenuti da se ukidanje multiplayera za Crysis 2 odnosi samo na PC verziju, dok će inačice za PS3 i X360 imati omogućen pristup multiplayeru i nakon gašenja GameSpy servera.

Komentari (4)

  • dvuk

    15.04.2014 - 14:15

    Je kad sam kupio crysis dok je vec bio u "EA classic" izadnju, uđe baja u multiplayer, još grafa nije ni renderirala cijeli ekran, već je pisalo next spawn in 5 sec. reko, ovdje meci lete prebrzo za mene, i to je sve od mog multiplayer crysisa. mislim da nema zakinutih…

  • Cro007

    15.04.2014 - 14:16

    Crysis wars se cak i dao igrat. Ali Crysis 2 mi je nekako pretjerivao. Lik ima thermal i kampa. Zatim jedan majstor sa aimbotom ubija i nikome nista.

  • KhorneFlake

    15.04.2014 - 14:40

    I nije neka šteta. MP od keca se nije baš igrao ni kad je izašla igra, kolosalne mape, a skoro niko ne igra. Pola sata tražiš nekoga da središ, nađeš ga okrenutog leđima, počneš da mu prazniš šaržer u glavu, a ovaj se samo okrene i jednim metkom u koljeno te ubije. Bullet to the knee…

    Dvojka truba. Pati od konzolitis nišanjenja, koje je samo gore ako vam mašina ne može podnjeti podešavanja i dođe do laga, nbitno koliko podešavate senzitivnost, prosto čudan neki osjećaj. Nije sigurno ništa posebno da vas zadrži, al ako vas smor ne otjera – hakeri sigurno hoće. Skidaju te sa snajperom dok si u pokretu, preko cjele mape, i to bez nišanjenja, ni ne trude se da sakriju. Često glasanje za izbacivanje ne prolazi, jer tim u kom je haker ne želi da kikuje saborca koji im donosi laku pobjedu. Tja.

  • trulex

    15.04.2014 - 16:57

    Zato su je i davali na Steamu buzašto.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?