HCL.HR

Crytek dovodi dinosaure na PlayStation VR kroz Robinson: The Journey

Zoran Žalac 27.10.2015.   •   13 komentara


Kad će Ark? Ma lako za to, ali kad će dinosauri u virtualnoj stvarnosti? Ako pitate tvorce Crysisa, odgovor je uskoro, i to kroz VR igru zvanu Robinson: The Journey.

Njemački razvojni tim našao se u problemima nakon dovršetka Crysis trilogije. Ryse: Son of Rome nije pobrao lovorike, a tvrtka se našla u financijskim problemima. Međutim, sve je to sada iza njih, a gledajući u budućnost, Crytek je okrenut novim tehnologijama, u prvom redu virtualnoj stvarnosti. Potvrdio je to sam osnivač Cevat Yerli koji je na Sonyjevoj konferenciji povodom Paris Games Weeka najavio upravo igru za PlayStation VR.

Naziv joj je Robinson: The Journey i ne trebate niti pogađati – smještena je u prašumu, kako to obično ide kod Crytekovih igara. Igrači će se naći u ulozi dječaka Robina koji padne na čudni planet nastanjen, za današnje pojmove nimalo iznenađujuće, dinosaurima. Velikim, malim, slatkim i krvoločnim dinosaurima.

Prvi korak preživljavanja u toj situaciji bit će skrivanje, no kraj videa upućuje kako Robinson: The Journey možda neće biti samo šetnja s dinosaurima. U bilo kojem slučaju, teško da će igra doista izgledati kao u promotivnom materijalu. Uopće ne sumnjamo u Crytekove sposobnosti da dostavi očaravajuću grafiku, ali s obzirom da su sve do sada najavljene igre za VR uređaje izgledale ne jedno koplje, nego dva koplja lošije od ovoga, doista ne znamo kakve koristi od ovakvog gotovo lažnog prezentiranja. No otom potom, možda je Crytek otključao puni potencijal PS4 konzole i zna ono o čemu drugi developeri još ni ne razmišljaju.

Komentari (13)

  • KhorneFlake

    27.10.2015 - 19:32

    Nadam se da su i loše igre ostavili iza sebe…

  • IaMarmageddoN

    27.10.2015 - 19:42

    Ako netko zna iskoristiti hardver to je Crytek, nema sumnje. Nadam se da ću imati negdje priliku vidjeti neki njihov eksperiment VRa na PS4 😀 Bilo bi zakon da Crysis 4 naprave u VR podršci za PC jer to bi bilo genijalno, ako bude Crysisa 4.

    • VladoShady 980

      @IaMarmageddoN, 28.10.2015 - 09:35

      +1 Bice Crysis-a kad tad….kad se samo sjetim prvog dijela, uf, naredni i nisu bili nesta, bili su odlicni nastavci ali nisu bili maestralni kao prvi dio,mada kako vreme prolazi sve mi vise i vise nedostaju njihove igre….nema sta ljudi imaju talenta na pretek, samo im hvali malo financija i da prave megahitove.

  • pesek32

    27.10.2015 - 19:56

    Šta je ovo ekskluziva za ps4? Al za ovu igru bi nabavio vr.

    • vojnovic4

      @pesek32, 27.10.2015 - 20:15

      Ja mislin da je ovo first on playstation

    • wyzard

      @pesek32, 27.10.2015 - 20:32

      Mislim da će VR projekti za 3rd party developere biti preskupi da ih ograničavaju samo na jednu platformu, tako da rekao bih da ovo možeš očekivati i na oculusu sigurno, ali nakon nekog vremena. Sada je shema ta tko će si priskrbiti koju ekskluzivu, i tu leže isto neki novci, ali dugoročno gledano VR će biti skupa igračka, baza korisnika neće biti velika prvih godinu-dvije, tako da nikome zapravo nije u interesu da neke skupe projekte ograđuje samo na jednoj platformi. Osim ako, naravno, projekt ne financira Sony / Facebook.

    • pesek32

      @pesek32, 27.10.2015 - 20:37

      A dal bi se moglo igrat bez ocolusa (ako izađe za PC)? Jer mi je preskup za sad.

    • wyzard

      @pesek32, 27.10.2015 - 20:55

      Ne. Izričito je napomenuo da je igra rađena za VR. Mislim, teoretski bi mogli napraviti i za PC, ali time se onda gubi bit doživljaja, sumnjam da bi to htjeli napraviti.

    • pesek32

      @pesek32, 27.10.2015 - 23:18

      Ako izađe za PC, zbog ove igre bi kupio vr. Još ćemo vidjet, jer razmišljam nabavit ps4, ponajviše zbog ekskluziva, a PC bi i dalje koristio za multiplatform pa mi je tamo logičnije imat vr.

  • Vejn

    27.10.2015 - 21:15

    Ja samo cekam dan kada ce najaviti CRYSIS 4, a najavice ga prije ili kasnije siguran sam. A do tada, ovo ce biti tehnicki maksimum kao i sa svakom njihovom igrom. Djeluje da bio ovo mogla biti odlicna igra, ali da sacekamo neki prvi gameplay pa da vidimo, ko zna. Po prikazanom do sada, ovo izgleda mocnije nego i jedan Spilbergov Jurassic Park xD. Jos jednom cemo biti ocevidci kako izgleda kad Crytek izbaci igru, lose performanse i detalji od koje se dobija bjesnilo :D. Sve ostale na trzistu izgledace kao PACKMAN, doslovno. Nakon 2007. prvi put me iz izuo iz cipela Syndicate, jos ne mogu da vjerujem kolika je mapa i koliko je ''nabuban'' , ovo ce se posrpdati i sa njim i svim ostalim. I da, HCL uredu, nije u pitanju plasiranje laznog prezentovanja, jer ovo radi Cevat i druzina, a oni nema potrebe lazne materijale da plasiraju, za 10 god postojanja to nikada nije bio slucaj ! Jednostavno Crytek 🙂

  • goldfinger

    28.10.2015 - 13:43

    Izgleda ludo dobro!

  • funky0308

    28.10.2015 - 15:49

    Kako bi tek izgledalo na moćnom PCu i DX12…eeee da…
    Pratim razvoj situacije..ako Sony ovo ne pusti i na Oculus ili na neki drugi način porta na PC, 100% kupujem i Sonyev VR..naravno, pod pretpostavkom da sve skupa radi i izgkeda ovako…

  • funky0308

    28.10.2015 - 15:52

    P.S – za termin "moćan PC " podrazumijevam snažan PC, nisam mislio da je nadmoćan …iako i to je ali to je neka druga tema…
    Jedva čekam žustriju komercijalizaciju VRa i svega vezanog uz VR (igre , programe i opremu)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?