HCL.HR

Crytek obećava radikalne promjene za sljedeći Crysis

Renato Pedišić 13.11.2012.   •   7 komentara


Četvrti Crysis neće biti izravan nastavak trećega, postoji mogućnost da bude F2P naslov, a trenutno je još u ranoj fazi diskutiranja ideja.

Cevat Yerli, predsjednik Cryteka, u razgovoru za Eurogamer bio je vrlo razgovorljiv te je bez susprezanja otkrio svoje planove i zamisli za budućnost SF serijala. Govorilo se o F2P modelu, fabuli nadolazećeg Crysisa 3, ali ponajviše o novom dijelu franšize.

“Crysis 3 je kraj priče Crysisa, ali to ne znači da je ta igra i kraj franšize. Propeth je svoje putovanje započeo s Psychom, Jesterom i ostatkom ekipe, ekipom koju ćemo ponovno okupiti u Crysisu 3 da dovršimo priču i damo smisao trilogiji [op.a. prijeko potreban smisao, reklo bi se]. Dovršavamo Propethovu priču na vrlo dramatičan način. Sljedeću igru ne bih nazvao Crysis 4 jer to navodi na krive zaključke. S trećim dijelom želimo finalizirati Propethovu priču, a to ime bi impliciralo da se ona nastavlja.

Za razliku of Far Cry serijala, s Crysisom imamo mnogo više fleksibilnosti, što nam omogućava da izradimo doslovno tonu novih naslova unutar franšize. Obično u ovo vrijeme već počinjemo s predprodukcijom naslova, ali zato što želimo radikalne promjene, to će biti mnogo dugoročnija stvar. O samom izgledu igre iz tih je razloga još rano govoriti.

Vjerujem da je F2P model igara naša neizbježna budućnost. Vjerujem kako postoje F2P naslovi koji imaju dobru priču, oslanjaju se na suradnju s vašim prijateljima, ali također i na natjecanje među vama. Sve je moguće. Takav poslovni model nezavisan je od načina na koji dizajnirate igru i to je vrlo važno. U planu imamo izdati besplatnu verziju Crysisa, ali kako će to biti izvedeno te hoće li to biti sljedeći dio ili možda onaj poslije njega, to još trebamo odlučiti.”

Dok čekamo više informacija, podsjetit ćemo vas kako Crysis 3 na naša računala, PlayStatione 3 i Xboxe 360 stiže u veljači 2013. godine.

Komentari (7)

  • Black op

    13.11.2012 - 14:55

    Potpuni prelazak na f2p modele je nesto najgore sto sam cuo od Cryteka, ne zele svi da igraju online, nabijali bi takve cijene da ne znam koja bi normalna osoba to igrala….

  • snooker

    13.11.2012 - 15:33

    već najavljuju četvorku a trica još nijen i izašla… u što se sve ovo pretvorilo…

    • Maximum

      @snooker, 13.11.2012 - 15:37

      Pa svaka igra bude odavno zavrsena onda samo programeri otklanjaju bugove i optimizuju.Dok kreativni tim vec tada planira sta ce da se ubacuje dalje.
      To je oduvek tako bilo.

    • KaLUc9

      @snooker, 13.11.2012 - 16:23

      Oduvijek je tako bilo,ali nije potrebno objavljivati javnosti

    • Metalni

      @snooker, 13.11.2012 - 21:02

      Kad je izašao Assassins Creed 2, već je postojala skoro pa igriva verzija Brotherhooda, znači sljedećeg nastavka. Po izlasku njega, već je Revelations bio skoro pa spreman. Jednostavno, tako to ide sa tim popularnim i velikim franšizama.

  • -Aragorn-

    13.11.2012 - 15:40

    ja čekam Warface

  • ddoxy

    13.11.2012 - 20:47

    Dajte KVALITETAN SP naslov i da je DIREKTAN nastavak prve krize.

    Ili dajte direktan nastavak Far Cry 1 … bilo koje ili oboje molim.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?