HCL.HR

Crytek: Ugledni developer stvara Wii U igru na CryEngineu 3

Igor Belan 21.06.2012.   •   8 komentara


Crytekov predsjednik Cevat Yerli pohvalio je mogućnosti Wii U konzole i najavio da jedan ugledni developer radi na CryEngine 3 igri baš za Nintendovu next-gen platformu.

Iako sam Cyrtek trenutno ne vidi zaradu u stvarnju vlastite igre za Wii U, njihov CryEngine 3 licenciran je za trenutno nepoznatu igru za Nintendovu next-gen platformu, otkrio je to sam CEO kompanije Cevat Yerli. Prema njegovim riječima na neotkrivenoj Wii U igri radi “ugledni developer”, a uskoro će ju otkriti javnosti zajedno s Crytekom.

Nintendo i dalje šuti o točnim hardverskim specifikacijama Wii U konzole, a o potencijalu njenih grafičkih mogućnosti dali su naznake tek neki developeri upoznati s hardverom. Neki su izjavili da je konzola i do 50% snažnija od trenutne HD generacije, a neki su navodili da je podjednako snažna ili čak malo slabija. Sada kad je otkriveno da se CryEngine 3 igra sprema za Wii U i Crytek se odlučio oglasiti po ovome pitanju.

Cevat Yerli je izjavio da se njihov najnapredniji engine do sada predivno izvršava na Wii U konzoli te da je sama konzola “minimalno snažna kao Xbox 360”.

Podsjetimo, predsjednik Nintenda Satoru Iwata nedavno je izjavio kako igre prikazane za Wii U konzolu na ovogodišnjem E3 sajmu ne pokazuju puni grafički potencijal nove konzole jer ga developeri još ne iskorištavaju. Baš kao što igre pred kraj PlayStation 3 i Xbox 360 ere izgledaju znatno bolje od onih prvih igara za iste, tako će i Wii U igre s godinama postajati sve impresivnije jer će se developeri s vremenom bolje upoznati s hardverom.

Komentari (8)

  • bombajstampa

    21.06.2012 - 13:23

    a i same brojke o specifikacijama ne moraju nužno puno govoriti…sjećam se da je xbox po sirovim brojkama bio jači od gamecubea ali je gc u konačnici proizvodio bolju grafiku…radilo se o specifičnoj arhitekturi hardvera gamecubea, ili tako nešto

  • ThOr VeLikI

    21.06.2012 - 18:26

    "minimalno snažna kao Xbox 360"
    to je vise nego dovoljno za nintendo da dominira u buducnosti….
    prave igre ce tek doci, jedva cekam…
    mnogo je toga u razvoju sto nije jos najavljeno, bas me zanima…
    2013 biti ce vekika godina za sve, kako za next Xbox i PS tako i za Ni.. WiiU…

  • bombajstampa

    21.06.2012 - 18:42

    o sadržaju će sve ovisiti. Nintendo je, čitao sam, izjavio da se ne namjerava sa svojim konkurentima nadmetati oko kupovine third-party developera da rade ekskluzivne naslove za njihovu platformu, ali će im ponuditi podršku na druge načine

    • ThOr VeLikI

      @bombajstampa, 21.06.2012 - 18:54

      dobro si procitao i to je OK jer imaju dosta svojih igri koje su iskljucivo za njihovu konzolu..
      jos da tome dodaju vecinu dobrih igri od jacih third-party biti ce dovoljno…

    • ThOr VeLikI

      @bombajstampa, 21.06.2012 - 19:01

      The Fatal Frame/Project Zero IP is now officially co-owned by Nintendo. The platform holder recently updated its copyright status and now has control of the spin-off Spirit Photography IP, and they co-own the Fatal Frame IP. Nintendo now has ownership and publishing rights of the remake.

      to je vec dobar pocetak, vidim odlicnu igru u buducnosti na Wii U,
      camera na Wii U gempadu, moze da bude ludo i zanimljivo…

  • ThOr VeLikI

    22.06.2012 - 06:23

    Namco Bandai (tekken ), Project Sora ce raditi na Next Smash Bros, It would be perfect game..
    nakon pohvala Cevata Yerlia svako malo neka dobra vijest za nintendo… :)))))))

  • Tawals

    22.06.2012 - 18:50

    Ja ipak mislim da su ga nazvali 360, zbog toga što su znali da će izaći i PS i to je marketniški trik. U suprotnom bi bilo Play Station 3 vs Xbox 2, da nemam pojma o te 2 konzole uzeo bi PS3 jer je veći broj.

    • lovvre

      @Tawals, 27.08.2012 - 07:36

      Haha

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?