HCL.HR

Dark Souls franšiza prodana u 8 milijuna primjeraka

Zoran Žalac 01.07.2015.   •   1 komentara


Iako definitivno nisu za svakoga, Dark Souls igre prilično su profitabilne. Naime, dva dijela igre na pet platformi prodana su u ukupno osam milijuna primjeraka diljem svijeta.

From Softwareov Souls serijal nije krenuo kao mašina za zgrtanje novca. Demons Souls bio je ekskluzivan za PS3 i publiku je tada podijelio – na one koji su spremni trošiti živce na igru koja ne prašta greške, i na one koji nisu. Dark Souls napravio je korak naprijed time što je postao multiplatform naslov, a njegov nastavak dodatno je izašao u susret publici koja se po prvi put susrela sa serijalom.

Rezultati toga iznimno su pozitivni. Kako otkriva japanski magazin Famitsu, Dark Souls igre prodane su u preko 8 milijuna primjeraka. Riječ je o dvije igre, ali zapravo o četiri izdanja – Artorias of the Abyss proširenju za prvi, te Scholar of the First Sin proširenju za drugi dio. Igre su se pojavile na pet platformi – starim X360 te PS3 konzolama, novim PS4 te XBO konzolama te PC-u.

Najviše prodanih primjeraka imaju verzije za PS3/X360. Verzije za aktualne konzole prodane su u oko pola milijuna primjeraka. Možda najinteresantniji podatak je taj kako je PC verzija prodala značajnih 3,25 milijuna primjeraka. S obzirom da prvi Dark Souls uopće nije ni bio planiran za PC, te je na tu platformu došao nakon peticije PC igrača, može se reći kako se Namco Bandaiju potez dovođenja igre na PC višestruko isplatio.

Dark Souls igre također su uspješnije od ostalih igara From Softwarea. Demon Souls je dosegnuo 1,7 milijuna prodanih primjeraka dok je nedavno izdani Bloodborne dosegnuo svoj prvi milijun.

Komentari (1)

  • Yotta

    02.07.2015 - 08:27

    Ovi ljudi znaju što rade! Stvorili su vlastiti posebni brend, a u neku ruku može se govoriti i o potpuno novom podžanru RPG igara. Samo da im ne udari pohlepa u glavu pa da ovaj isti koncept ne požele još i dvostruko naplatiti nego su do sada zaradili.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?