HCL.HR

Dead Space sasvim sigurno dobiva filmsku verziju

ToxarE 19.07.2013.   •   14 komentara   •   Zanimljivosti


Electronic Arts je na Comic-Con panelu najavio kako će Dead Space dobiti svoju filmsku adaptaciju te da je rad na istoj već započeo.

Dead Space je najnoviji slučaj videoigre koja namjerava zaživjeti i u obliku dugometražnog filma. Naime, Electronic Arts je na upravo održanom Comic-Con panelu u San Diegu najavio kako je rad na filmskoj adaptaciji igre već počeo. Za posao scenarista angažiran je Justin Marks, koji je već radio na filmu s tematikom videoigre. Dakako, to je Street Fighter: The Legend of Chun-Li koji smo svi s razlogom potisnuli iz sjećanja.

Marks je na istom panelu izjavio kako film ne bi trebao biti 100%-tna preslika igre u smislu izvedbe. „Tada bismo napravili Event Horizon ili Aliena. Takve smo filmove već vidjeli.“ – izjavio je Marks.

Prije nekoliko mjeseci za filmsku adaptaciju bio je zainteresiran horor-majstor John Carpenter, no na panelu nije bila spominjana uloga režisera. Dakle, za sada znamo da je film u ranoj fazi produkcije, a o svemu ostalome obavijestit ćemo vas kada nove informacije budu dostupne.

Usput rečeno, Dead Space nije jedina EA-ova franšiza po kojoj se snima film. U proljeće iduće godine stiže nam filmska verzija Need for Speeda o kojoj nešto više možete pročitati u povezanim vijestima ispod ove.

Komentari (14)

  • Apocalypse4987

    19.07.2013 - 13:35

    Ne volim ništa govorit unaprid, al ovo ne ide na dobro

  • Tudum

    19.07.2013 - 13:58

    Da je John Carpenter umješan očekivo bi nešto, ali ovako ne očekujem ništa bolje od Far Cry The Movie (da postoji i to, nažalost)

    • Adam Jensen

      @Tudum, 19.07.2013 - 14:58

      Nije meni bio Far Cry movie bio loš, jest da nije neko umjetničko djelo ali je barem zabavan a i bilo je par dobrih glumaca. Što se tiče Dead Spacea nadam se da će biti SF horror a ne SF akcioni film.

    • Tudum

      @Tudum, 19.07.2013 - 16:22

      Je, bio je loš, ito na razini fore koju je glavni lik provalio ženskoj da joj se uvuče u krevet.

      A u zadnje vrijeme rijetko tko uopće zna napravit i dobar horor film. Akicju je lako složit, eksplozije, eksplozije, i cijela hrpetina slow-mo epic scena. Za pravi horot treba znat timing s zvukom, način na koji se prikazuje čudovišta, ma icjela hrpa stvari…
      Ja nagađam nešto na razini AVP Movie, ali puno veći kolaps jer nema tako opće poznate likove.

    • tM4k3r

      @Tudum, 19.07.2013 - 16:57

      čuj ti ovog idiota… akciju je lako složit…

    • slimshady

      @Tudum, 19.07.2013 - 17:17

      I je onima koji se time bave

  • Neol

    19.07.2013 - 18:02

    Ali kakve to veze ima što bi napravili Event Horizon ili Aliena? Pa to se i čeka a ne neke gluposti, to i jesu pravi filmovi i treba biti takvih što više. Svaka čast Alienu 1,2 i 3, ali četvorka je katastrofa, komedija i one gluposti s kloniranjem, ma bezveze, samo sam ga jedan puta gledao, dok sam ostale gledao 5 puta, valjda to sve govori. A Dead Space igru nisam nikad igrao, tj Dead Space 1 sam počeo igrati i nakon 1 sat sam ju deinstalirao, da je glavni lik u igri Sigourney Weaver onda Sigourney (Sigurno) ne bih, hahaha. Ali što ćeš, sve je manje pravih SF Filmova, sporijih i s jezivom atmosferom.

  • dino26

    19.07.2013 - 18:36

    a Mass Effect filmići ništa a? 😀 samo da je pravi redatelj, eto ti remek djela 😛

  • CaliM

    19.07.2013 - 18:43

    pravljenje filma od igara nikad nije dobro završilo (mortal kombat, tomb raider, RE, tekken (bože sakloni) itd.).

    • Adam Jensen

      @CaliM, 19.07.2013 - 19:14

      Sve sam ih odgledao i svi su dobri (neki više a neki manje ali su svi OK).

    • Neol

      @CaliM, 20.07.2013 - 06:41

      Zaboravio si SILENT HILL 1 film, a taj sam jedini i gledao možda je to i najbolji film po igri od ovih koje si naveo, RE, nisam ni jedan gledao, jer je Akcioni, a isto je i sa Tomb Raiderom, čista AKCIJA, glupost, hahaha.

  • Shazaam

    19.07.2013 - 21:51

    Fejlat će ovo.

  • Soulmarine

    20.07.2013 - 03:51

    navedite 1… 1 dobar film baziran na igrama dosad napravljen da je bio dobar..ocekujem veliki fail kao i u zadnih 10-ak godina…. igrao sam DS 1 zakon.. Ds2 legenda ds3 …. dosada cista… prica svaka cast.. ali za film ocekujem velika imena …rezisera i redatelja…potpisujem da!!! carpenter da definitvno…. hc fanovi DS serijala ce htjeti bilo kakvu ekranizaciju al to nije dobro….povijest se ponavlja…. mozda ce netko za 30-40 godina napraviti reboot ovog filma da ce bit dobar… dobit cu mnogo – – – radi ovog al me iskreno boli….

  • MrmAngeluS

    23.07.2013 - 10:08

    Ako ubrajamo samo live action filmove:
    Silent Hill 1 i 2 (iako nisu baš po igri, al su skoro pa pogodili).
    RE 1 i 2.
    Mortal Kombat 1 (koji je od svih 4,5 MK filmova jedini normalan i zapravo dobar za svoje vrijeme)
    Prince of Persia (nisam fan 3D serijala ali film je prilično dobar, čak ga i 2put odgledah)
    Nema puno filmova po igrama i većina faila.
    Dead Spaceu ovo nije prva ekranizacija, već ima 2 filma (oba animirana doduše) i oba su izvrsna, ali vjerojatno će ovo bit fejl, da, ako skrenu s teme ljudi koji se pretvaraju u fleshgrinding aliene. (U tom će slučaju izmislit neku totalno random priču gdje će najmonstruoznija stvar biti neka sjena u hodniku)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?