HCL.HR

PC igračima neće pasti na pamet da varaju u Destinyju 2, kaže Bungie

Zoran Žalac 26.05.2017.   •   4 komentara


Iz razvojnog tima Bungie pojasnili su zašto PC verzija Destinyja 2 neće imati dedicirane servere i kako se tim misli obračunati s potencijalnim varanjem u igri.

Destiny 2 gameplay

Najava da Destiny 2 dolazi na PC bila je poput dvosjeklog mača – dolazi, ali ne paralelno s verzijama za konzole, i povrh toga neće imati dedicirane servere. S obzirom da je to stavilo upitnik na glave fanova i oni koji to planiraju postati, Bungie je morao pojasniti na kojem principu radi njihova mrežna tehnologija.

“Svaka aktivnost u Destinyju 2 hostana je na našim serverima. To znači da nikada nećete patiti zbog migracije hosta prilikom Raida ili Trials mečeva. To je napredak naspram Destinyja 1 gdje je hostanje bilo rezervirano za igračevu konzolu i samo su skripte dolazile iz data centra.” – izjavio je Bungiejev Matt Segur.

Peer-to-peer pristup nije baš najsretnije rješenje za multiplayer, pogotovo na PC-u gdje to otvara mogućnost varanja u igri. Međutim, u Bungieju uvjeravaju buduće igrače da su godinama razmišljali o tome i razvijali strategije kako spriječiti varanje u PC verziji. Ukratko, poručuju da će varalice u Destinyju 2 biti brutalno kažnjavane po kratkom postupku. Hoće li to imati preventivan karakter za zajednicu cheatera, ostaje nam za vidjeti.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • Aerina

    26.05.2017 - 18:17

    Zar nije bila priča pri izlasku Destinya 1 da je to igra koja će trajati 10 godina. Nešto puput WoW-a?

    • Zoran Žalac

      @Aerina, 26.05.2017 - 18:20

      Ma je, ali mislim da su rekli kao priča koja će trajati desetljeće čitavo… A to znači kroz više igara, ne samo ekspanzija.

  • Czar

    26.05.2017 - 21:32

    Ova izjava me ne izndnađuje.
    Ako bude kako je najavljeno da se pegla preko bneta, onda su tu stvari jasne – za varanje Blizzard bana acc pa si ti onda misli. 😉

  • funky0308

    28.05.2017 - 14:17

    Osim ako sistem ne bude dobar pa nas krenu kaznjavati i za svoje propuste. Nije se tako nesto jednom dogodilo, nadam se da nece i ovdje. Ako smisle dobar sistem, super…i treba raditi na tome da nam dva glupana svima ne pokvare zabavu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?