HCL.HR

Detalji o negativcima Batman: Arkham Knighta

Renato Pedišić 22.03.2014.   •   8 komentara


Iako su negativci koje ćete u Arkham Knightu susresti više-manje ista ekipa koju ste kroz prošle Arkham igre već susretali, ta će postava likova dobiti redizajn i novi imidž.

Kada smo nedavno objavili vijest o novim slikama iz nadolazećeg Batman: Arkham Knighta, neki od komentara isticali su nezadovoljstvo istom postavkom negativaca koja se ponavlja iz igre u igru. S prekidima ispada kako kroz pet godina Batman: Arkham serijala i pet (šest) što velikih, što malih igara, uvijek igramo protiv jednih te istih dušmana. Ni Batman: Arkham Knight neće biti iznimka tom pravilu, ali ti kultni negativci poput Scarecrowa, Penguina, The Riddlera i Two Facea ovdje će dobiti svojevrstan redizajn i osvježenje imidža kako bi postali nanovo privlačni starim fanovima serijala.

U razgovoru za GameInformer David Hego, direktor umjetničkog stila igre, o negativcima je izjavio sljedeće: “Pokušali smo dodati nešto tim likovima tako da i dalje budete uzbuđeni nakon što ih susretnete po treći put . Kako da napravimo ove likove uzbudljivima, nakon što ih ponovo ugledate? Svaki put ih napravimo da izgledaju bolje i bolje, ali u isto vrijeme, kako možemo unaprijediti njihovu pozadinsku priču?”

Iako je Scarecrow u biti glavni negativac nove Batman: Arkham igre, Rocksteady je ovim putem odlučio predstaviti tri sporedna, ali za serijal jednako važna lika – Penguina, The Riddlera i Two Facea. Predstavljanje je obavio glavni dizajner likova u igri Albert Feliu, a priču je započeo s kultnim Pingvinom:

“U Arkham Cityju, on je kolekcionar. Radi u muzeju i izgleda kao mafijaš. Skinuli smo mu kaput pa je sada koncept Penguina više onaj prljavog tipa. Jamačno, košulja mu je znojna i prekrivena mrljama od hrane, a rukavi su zavrnuti. No i dalje je veoma moćan. Također, nosi zlatni lanac. Morali smo biti malo ludi s ovim likom i radom na njegovom dizajnu. I obrijali smo mu glavu. Vrlo je prljav, znate. To znači da ćete ga htjeti još jače udariti (op. a. stavite ga u noćni klub, upalite cajke u pozadini, do njega postavite dvije-tri silikonske djevojke i novi Penguin će se savršeno uklopiti u “Balkansko stanje uma”).

S Two Faceom smo uvidjeli kako je već sad dovoljno jak lik. Polovica bivšeg tužitelja Harveyja Denta bila je spaljena kiselinom te je polovica njegove odjeće modificirana da odrazi njegovu oštećenu vanjštinu i nutrinu. Ok, to je bio Arkham City, no što možemo napraviti da ga učinimo drugačijim? Zavrnuli smo mu rukave i učinili ga da izgleda zbilja next-genovski. Uzeli smo neke reference tog prljavog, izgorenog mesa – što radimo većinu vremena, što je zbilja kul – i pokušali ga učiniti najviše ‘badass’ što možemo.”

Za Riddlera Feliu je kratko rekao: “U Arkham Cityju nikada ga niste zbilja puno vidjeli. Ovoga puta promatrat ćete ga kroz igru, a on se razvija”. GameInformer je tu proširio količinu informacija i uz to napravio odličan komentar koji bi bilo grijeh ne prenijeti ovdje u cijelosti:

“Ako ste igrali Rocksteadyjeve Arkham igre, znate kako se Batmanova pojava mijenja kroz trajanje svake od njegovih avantura. Njegov se plašt sve više dere; udarci i meci kvare njegov oklop; a brada se polako pojavljuje preko nekad precizno obrijanog lica Brucea Waynea. Ne samo da će Riddler dobiti više vremena u Arkham Knightu – svojim pojavljivanjem iz sjena postat će u potpunosti ostvareni lik, a uz to će se razvijati kroz trajanje igre. Rocksteady kaže kako će Riddler otkopčati svoju košulju, zaprljati se, postajati sve više rastresen kako Batman bude kvario sve više njegovih planova”.

Završne riječi o Riddleru od strane Feliua bile su: “To je nešto što pokušavamo staviti u likove. Ako radite prekovremeno, recimo to ovako, počet ćete noć sa džemperom i svim, ali kako se vrijeme odmiče vjerojatno ćete skinuti taj džemper, otkopčati košulju, maknuti kravatu i popiti šalicu kave. Riddler je lik koji ima kul okvir i nismo ga htjeli previše mijenjati – volimo njegove košulje s upitnicima, šašave naočale i masnu kosu”.

A što vi, naši dragi čitatelji, volite od informacija o Batman: Arkham Knightu, kažite nam u komentarima podno teksta uz odgovor na pitanje – koji vam se od ovdje predstavljenih likova najviše dopao?

Komentari (8)

  • Corvodin

    22.03.2014 - 19:56

    Wow, zasukani rukavi, kakva karakterna evolucija.

    • trulex

      @Corvodin, 22.03.2014 - 22:04

      Ma oni kad stave i minđušu naprave revoluciju.

  • Lord Sauron

    22.03.2014 - 22:50

    Ma možemo mi pričati koliko hoćemo o tome da smo se zasitili jednih te istih likova , kada će se na kraju krajeva isti posve uklopiti u igru, koju ćemo kupiti bez oklijevanja. Jest da su malo pretjerali s Riddlerom (lik nikako da shvati da nije mentalno dorastao Bajri-šišmišu, ali, ono…treba biti uporan), ali ako sami izdavači misle da ga mogu i imaju mogućnost učiniti boljim, kao i ostale karaktere (bolje okarakteriziranim)…so be it.

  • Maximum

    23.03.2014 - 09:10

    Pa verovatno ima novih ali nece da spoiluju pricu .
    Znam kad sam igrao Arkham City da sam bio iznenadjen Solomon Grondijem i finalnim bossom.

  • JoseAndres

    23.03.2014 - 10:07

    Znači, nakon 2 1/2 muškarca, postao je RIddler.

  • Black_Pirate

    23.03.2014 - 15:23

    Svidja mi se ovo sto se i Betmen serijal stanca svake godine.. Apsolutno odsustvo blama zarad novcanih dobaraaaaa

    • Corvodin

      @Black_Pirate, 23.03.2014 - 15:42

      Asylum – 2009
      City – 2011
      Knight – 2014
      Svake godine ?

    • Juventino

      @Black_Pirate, 24.03.2014 - 21:10

      Pusti budalu, krivo mu sto je Batman uspjesniji od Iron-man-a u gaming industriji

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?