HCL.HR

David Cage progovorio o kontroverzi vezanoj za Detroit: Become Human

Petra Rukav 01.11.2017.   •   4 komentara


Tema obiteljskog nasilja centar je posljednjeg gameplay trailera za Detroit, koji je prikazan tijekom PlayStation konferencije u Parizu, što je, naravno, dovelo do rasprave.

detroit kontroverza

David Cage poznat je po teškim temama koje obilježavaju videoigre na kojima radi, a po najnovijem traileru kojeg nam je Sony pustio tijekom PlayStation konferencije u Parizu primijetili smo da nadolazeći Detroit: Become Human neće biti puno drugačiji. Konkretno, odbjegli robot Kara svjedoči teškom obliku nasilja u obitelji i nasilja nad djecom.

Dakako, ovakve tabu teme odmah dižu prašinu, stoga se pisac i direktor igre osjećao dužnim „obraniti“ takve scene u ovoj interaktivnoj avanturi. „Ovo je za mene veoma snažna i emotivna scena, a želio sam staviti igrača a položaj ove žene“, rekao je. „Ono što je meni važno, a važno je i za Detroit je da dokažemo da je igra jednako legitimna kao i film ili knjiga ili kazališna predstava kada istražuje teme poput nasilja u obitelji“.

Također, naglasio je da se „pisci ne odluče tek tako pisati o zlostavljanju u obitelji već pričaju o stvarima koje ih guraju prema naprijed, koje ih emotivno pokreću te se nadaju da će drugi ljudi osjetiti to isto“. „Ulazite u mračne predjele kako bi stvorili nešto pozitivno iz toga. Nikada svjesno ne odučite reći ‘hajmo pričati o nečemu kul i nasilju – ne; ja želim pričati o nečemu što je uistinu važno, to je u opisu mog posla“, poručio je Cage.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • Susjed

    01.11.2017 - 12:36

    Nadao sam se da je Juraj napisao vijest 🙂

  • Kr4t0s

    01.11.2017 - 15:48

    U svijetu gdje novac sve vrti, gdje se vode ratovi, gdje svakodnevno žene, djeca, muškarci budu ubijen, silovani… gdje vlada siromaštvo, eto jedna scena u j…noj igri izaziva toliko zgražanje, j…em više ovaj nakaradni svijet.

  • Count de Money

    01.11.2017 - 17:45

    Kakva glupost, pa filmovi su puni toga. Ne vidim problem dokle god to radi negativac.

  • boris 34

    02.11.2017 - 08:39

    Pa sad Sony,vi izdate igru i sad zalite sto ste je izdali.Ne razumjem vas nikako

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?