HCL.HR

Developer Dawn of Wara 3 digao je ruke od naslova jer je podbacio

Petra Rukav 09.02.2018.   •   4 komentara


Developer Relic Entertainment najavio je kako više neće pružati podršku za Warhammer: Dawn of War 3 jer ista nije uspjela privući dovoljno igrača.

dawn of war 3

Nije pretjerano reći da je Dawn of War 3 bio poprilično bizarna igra koja je, na razočaranje fanova, ignorirala uspjehe prva dva naslova te nam ponudila svojevrstan hibrid RTS-a i MOBA-e. S obzirom na to da su takve okolnosti dovele do slabe prodaje kao i mršave baze igrača, developer igre Relic Entertainment otkrio je kako su svi njihovi planovi vezani uz Dawn of War 3 napušteni.

„Iako Dawn of War 3 ima posvećenu bazu igrača, naslov nije uspio ostvariti ciljeve koje smo predviđali prilikom lansiranja te nije ispunio naša očekivanja. Bio je to težak udarac za nas kao profesionalce koji žele raditi sjajne igre za naše igrače, ali i za nas kao ljude koji zaista brinu o onome što rade“, poručili su.

Budući da je Dawn of War 3 sada tek stara, tužna priča kojoj se ne vrijedi vraćati Relic je odlučio krenuti dalje s drugim projektima i u skladu s time otkazati sav rad na novim ekspanzijama i ostalim sadržajem:

„Kada igra podbaci, planovi se trebaju promijeniti. S Dawn of Warom 3 mi jednostavno nemamo temelje za izradu novih dodataka. Blisko surađujemo sa SEGA-om i Games Workshopom kako bismo utvrdili najbolji smjer djelovanja, a u isto vrijeme preusmjerili smo fokus na druge projekte unutar našeg portfelja“.

Oluka o napuštanju podrške za Dawn of War 3 znači da se niti jedan planiran sadržaj neće realizirati u budućnosti, uključujući nove rase i ekspanzije.

Komentari (4)

  • KhorneFlake

    09.02.2018 - 00:50

    Vratih se s posla i dočeka me ova vijest. Šteta. Igra jeste privukla veliki broj igrača na početku, al manjak sadržaja je učinio svoje. Da ne spominjem likove poput nesretnog ArchWarhammera koji je uzdizao rulju čitavu godinu i prije izlaska igre, teški fanboj dvojke koji je trzao pjenu na svaku stvar koja nije bila kao u toj igri. Naravno, fanovi keca su imali svoje želje, bilo je prosto nemoguće zadovoljiti sve fanove franšize.
    Lično sam bio razočaran kampanjom, pogotovo nakon one iz prethodne igre koju ni sam ne znam koliko sam puta prešao sa raznoraznim nadogradnjama odreda i XP distribucije. Al MP je bio zabavan nakon što se čovjek malo navikne.
    https://www.youtube.com/watch?v=KjSL6iylC5E&t=587s
    Šteta što im se rizik nije isplatio, pokušali su nešto novo. Ako ništa, i dalje svakodnevno uživam u soundtracku iz igre. Arrival of The Blood Ravens mi je i dalje droga.

  • omar500

    09.02.2018 - 11:04

    Strateski zanr je stvarno na niskim granama. Steta, kada se uzme u obzir da mi je to jedan od drazih zanrova.

    • funky0308

      @omar500, 09.02.2018 - 13:28

      Istina. Ne znam nista o ovoj igri pa ne mogu komentirati nito znam jel ovo dobro ili lose ali slazem se s tobom o strategijama – pravim strategijama, ne kombinacijama i spajanjima zanrova, dijelovima u igri nego bas o strategiji. Ne znam kada Age Of Empires izlazi, vidjeti cemo sta je MS pripremio. Mislim da je treba probati jer izlazi samo za Win10 platformu i poprilicno je usko trziste koje gadja pa kontam najbolje probati, slusati eventualno HCL 🙂

  • Apocalypse4987

    09.02.2018 - 15:06

    Zar niko nije ništa naučija od Tiberian Twilight? Jel potrebno da propadne još jedan vrhunski strateški serijal?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?