HCL.HR

Developer Dear Esther uzima pauzu na neodređeno

Petra Rukav 25.09.2017.   •   3 komentara


Britanski razvojni studio, poznat po igrama kao što su Everybody’s Gone to the Rapture i Dear Esther, otpustio je svoje zaposlenike te uzima privremenu pauzu.

dear-ester

The Chinese Room naziv je britanskog razvojnog studija poznatog po avanturama iz prvog lica poput Everybody’s Gone to the Rapture i Dear Esther. Studio je osnovan 2007., a nakon deset dugih godina odlučio je otpustiti svoje zaposlenike te uzeti pauzu.

Naime, kreativni direktor Dan Pinchbeck na službenom blogu objavio je ovu tužnu vijest o kojoj se, prema njegovim riječima, raspravljalo još od početka ove godine. Izgleda da se ova odluka zasniva na financijskim pritiscima, stresu i drugim zdravstvenim problemima, a najbolji način da se od toga oporave jest privremena pauza.

U intervjuu za Eurogamer koji će biti objavljen danas ili sutra, „detaljno govorim o usponima i padovima malog razvojnog studija te izazovima s kojima se suočavate kao vlasnik tvrtke i poslodavac, ali i tvorac videoigara“, napisao je.

Pošto The Chinese Room trenutno radi na dva projekta, The 13th Interior i Little Orpheus, lako je pretpostaviti da bi ova novonastala situacija mogla naškoditi ovim igrama. Međutim, Pinchbeck nas uvjerava da će oba naslova izaći kao što je to i planirano. Nadalje, izjavio je da će i dalje razgovarati sa zajednicom putem društvenih mreža iako studio više nije u „potpuno aktivnom stanju razvoja“.

U svakom slučaju, kreativni direktor ne namjerava se tako lako predati već na budućnost gleda više-manje optimističnim očima. „Je li to kraj The Chinese Rooma? Ne, ne mislim tako. No, to je kraj poglavlja, a mi se nadamo da ćete biti strpljivi s nama dok ne shvatimo kako ćemo dalje“.

Označeno sa:

Komentari (3)

  • PrydaCro

    25.09.2017 - 09:31

    A da to su oni debili sto su rekli da quotam odprilike ovako “sexy is sexist” i napali cd projekt red jer su zene u toj igri prezgodne. Najbolje bi bilo da su krmace drecavo zelene kose sa vise metala na licu nego neko auto i po mogucnosti da su bi tri seksualne i neki neodredjen spol.

  • Artyom

    25.09.2017 - 12:48

    Napravili su pauzu da odu u šetnju. 🙂

  • moordrak

    26.09.2017 - 09:53

    Da. Napraviš feštu i kažeš zaposlenicima: “Ovo je kraj poglavlja dok ne shvatimo kako ćemo dalje” i onda svečano svima podijeliš otkaze . Svakako. Another one bites the dust.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?