HCL.HR

Developer God of Wara srdačno otvorio svoja vrata bivšim zaposlenicima Visceral Gamesa

Petra Rukav 19.10.2017.   •   7 komentara   •   Zanimljivosti


Nakon nedavnog zatvaranja studija koji je napravio Dead Space, većina Visceralovih zaposlenika raspoređena je na druge projekte unutar Electronic Artsa, a ostali su prisiljeni tražiti posao negdje drugdje.

santa monica studio i visceral games

Zatvaranje Visceral Gamesa ostavilo je veliki utisak na svijet videoigara. Taj događaj nije pogodio samo fanove studija, koji je odgovoran za horor franšizu Dead Space, već i njegove zaposlenike. Vodile su se mnoge rasprave oko toga što će se dogoditi sa svim tim ljudima koji su svoje vrijeme i trud uložili u pravljenje nove akcijske avanture u Star Wars univerzumu. Doduše, većina njih ostala je raditi za Electronic Arts na nekim drugim projektima, no znatan broj je zbog tog nemilog događaja ostao bez posla.

Developer God of Wara očito vidi potencijala u tim divnim ljudima te je slijedom toga putem Twittera kontaktirao Visceral Games i obavijestio ih da su im njihova vrata širom otvorena. Konkretno, Santa Monica Studio je trenutno u potrazi za znalcima iz gotovo svih područja vezanih uz razvoj videoigara, a kao što su objasnili na Twitteru traže „iznimno talentirane“ pojedince.

Nema sumnje da će najtalentiranije ljude iz Viscerala ubrzo angažirati druge tvrtke, a EA će se boriti da iste zadrži. Bilo kako bilo, mi se iskreno nadamo da će svi bivši zaposlenici friško zatvorenog studija pronaći novi posao te da će budući poslodavci više cijeniti njihov trud i ideje.

Označeno sa:

Komentari (7)

  • SemirTheChosen

    19.10.2017 - 12:45

    I neka je vala talentirani su to ljudi!

  • mr.labud

    19.10.2017 - 13:49

    Ha, tko drugi nego sony. “dobri duh” gaminga

  • delight353

    19.10.2017 - 14:42

    Da nam je znati pravu istinu EA-ovog zatvaranja Viscerala…

    • YeYa

      @delight353, 19.10.2017 - 18:01

      Prava istina je da je EA uvidio da nema toliko love u singleplayeru koliko u jeftinim multiplayerima s transakcijama i loot boxovima.

    • delight353

      @YeYa, 19.10.2017 - 20:19

      Ima u tome istine, ali sumnjam da bi radi toga zatvorili studio. Ili sam naivan pred ovim liberalnim kapitalizmom koji žudi za samo još novaca…?

  • brlja

    20.10.2017 - 14:04

    Ma briga EA…dionice im samo rastu zadnjih 10 godina dok je takva situacija sihlgurno nece mijenjat politiku. Na potrosacima je da ih kazne a to se nece dogodit…

  • sedf

    31.10.2017 - 17:01

    To,satnta,molim te vrati talentova ljude

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?