HCL.HR

Developer kaže da nije problem što Prey nije dobio PC demo jer imamo Steam refund

Juraj Bevandić 04.05.2017.   •   6 komentara


Znate ono kada ne omogućite igračima da isprobaju verziju vaše igre za čiju kvalitetu strahuju, pa im preporučite da umjesto toga rade nešto što ne bi smjeli? Developeri Preyja znaju.

Prey PC

Novi Prey se čini kao stvarno zanimljiva i dobra igra, u što smo se uvjerili kada smo ju zaigrali u demo verziji. No, igrali smo ju na PS4, jer PC igrači nisu dobili demo, a to je malo nezgodno. Zbog toga što su se njihovi prošli PC portovi loše vrtjeli na PC-u, igrači strahuju kako će Arkane sastaviti PC verziju Preyja, pa bi bilo zgodno da smo ju mogli isprobati prije izlaska.

Jedan od direktora igre Raphael Colantonio izjavio je za portal AusGamers da nisu imali dovoljno resursa za izbaciti demo na svim platformama. Odlučili su se na kraju samo za konzole, jer PC igračima Steam ionako omogućuje da isprobaju igru na dva sata i zatraže povrat novca, što im dođe kao demo.

Osim što Steam kažnjava takvo korištenje refund sustava i što je to puno veća tlaka od skidanja običnog dema, ako se slučajno zaigrate s postavkama prilikom testiranja duže od dva sata ode vam prilika za povrat. Colantonio nas uvjerava da je Prey primarno PC igra, da je na novom engineu i da je duplo više testiran od Dishonoreda 2, a mi razumijemo da ga stalno propitkivanje nervira, ali bi nam bilo jako žao kada bi ovakva loša promidžba naštetila potencijalno dobroj igri.

Označeno sa: , ,

Komentari (6)

  • baDarmageddoN

    04.05.2017 - 14:58

    Da, vijest dana u virtualnom svijetu. Kakvi blesani e…

  • L3gi0naR

    04.05.2017 - 15:23

    Koji novi engine?Igra je napravljena na CryEngine 3.

    • Artyom

      @L3gi0naR, 04.05.2017 - 18:47

      Točno. Dishonored 2 je na “novom” Void enginu, koji je pak ništa drugo nego malo žešće isprepravljani idtech 5.

  • Artyom

    04.05.2017 - 18:48

    Jedu govna. Jasno je ko dan zašto nije bilo PC dema, a razlog je fijasko koji se dogodio sa Doom demom.

    • [CRO]Revan

      @Artyom, 05.05.2017 - 09:55

      Istina, bit će da im je netko iz Sony DADC-a zaprijetio promjenom poslovne politike. Dosta igara koristi novu verziju Denuva da bi ovi samo tako stavili demo.exe da se scene grupe igraju i diraju u postavke zaštite.

  • trulex

    04.05.2017 - 22:56

    Boje se ljudi da im nebi pirati uzeli demo exe u korist kreka, da su se tako izjasnili više bi im priznao nego ovaj šupljak.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?