HCL.HR

Developer saznao da mu je igra piratizirana, postupio na najbolji mogući način

Gabriela Horvat 29.09.2016.   •   5 komentara


Nakon što su otkrili da je njihova igra SUPERBEAT: XONiC piratizirana, PM studio piratima je zahvalio za interes i predložio kupovanje igre za 60 posto nižu cijenu.

super-beat

Developer igre SUPERBEAT: XONiC, koja je namijenjena za Playstation Vitu i trenutno dostupna samo na tržištu Sjeverne Amerike, ugodno je iznenadio igrače piratizirane verzije. Nakon što su primjetili da su pirati počeli ploviti u smjeru njihove igre, igračima su putem Reddita zahvalili na interesu i predložili kupovinu igre po 60 posto nižoj cijeni. Igra na Playstation Storeu inače košta 40 dolara, a s ovom ponudom, cijena se smanjuje na 17 dolara.

Komentar u nastavku objavili su na dva subreddita Vita Piracy i Vita Hacks:

pm-studio-reddit

Dok su jedni korisnici bili iznenađeni pozitivnim stavom PM studija i zbog toga odlučili kupiti igru, drugi su ušli u raspravu razglabajući šteti li piratiziranje zbilja developerima, a treći su izrazili kako često piratiziraju prije kupovine kako bi bili sigurni da je igra vrijedna novca.

Kakav god bio stav korisnika, PM studio im je prišao s pozitivnom namjerom, a umjesto da su ponudili zainteresiranim piratima igru po punoj cijeni, iskoristili su trenutni popust na najbolji mogući način.

Koristite li vi piratizirane verzije igara i koliko često ste nakon “piratskog testa” kupili originalnu verziju igre?

Komentari (5)

  • SemirTheChosen

    29.09.2016 - 12:28

    E ovakvim developerima bi ja krvi ispod grla dao! Respect!!

  • OldManWar

    29.09.2016 - 14:39

    Već odavno ne koristim piratske verzije igara (klinci mi već dugo imaju Wii bez čipa i igraju originale), valjda zato jer se više ne igram tako puno. A i programer sam pa to ne smatram poštenim.

    Sada se oblačim…pardon kupujem po rasprodajama i bundleovima. Nije mi za glavu da moram odmah igrati neku igru, ja sam klasičar.

    Jedino sam taj No Man’s Sky kupio na slijepo. Ok nije ispunio očekivanja, ali nije mi žao novca. Znao sam ga trošiti i na veće gluposti.

  • Resycler

    29.09.2016 - 15:39

    Još jedan dokaz da je piratstvo nužno sredstvo za obuzdavanje pohlepe i regulaciju cijena. Kladim se da vrlo brzo ta iga više nikoga neće koštati 40 dolara.

    • funky0308

      @Resycler, 29.09.2016 - 17:34

      Ne, to se zove saniranje stete i nisu ni prvi ni zadnji koji su to napravili. Da li su cijene prenapuhane? Jesu ako pitate nas, nisu ako pitate developere. Developeri su zadnji koji dobiju pare i zapravo se uopce ne radi o velikim novcima. Pa Steam uzme 30%, alo Steam?! Jbna trgovina. Pa 20-25% poreza i mi smo vec na 30€ od igre koja je kostala 60€. Onda na red dolaze izdavači i svi troskovi zaposlenika , rezijski troskovi i sl. Jel i dalje mislite da je igra skupa? Skupi su nameti, ne proizvod kojega je tim developera i ostalih odradio. I bas zbog toga treba podraziti developere i dati im priliku da izdaju i drugu i trecu i petu igru. Oni dobiju mrvice i nisu krivi za gluposti tipa 120 eura za igru. A sto se tice skidanja i igranja puratskih igara, o tome necu, svaki puta ista prica.

  • matrix_4_life

    01.10.2016 - 19:51

    live forever SKIDROW, CPY, 3DM, RELOADED, i svi koji se bore, protiv korporativne mafije koja je svoje pipke pustila, i u trziste video igara, uzgred i QUANTUM BREAK, je pao :)))…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?