HCL.HR

Developeri iz regije predstavit će svoje nove igre na Zagreb GameDev Meetupu

Igor Belan 25.05.2015.   •   2 komentara


Ovog petka u Tvornici kulture navratite poslušati predavanja razvojnih timova iz regije i prvi se upoznajte s igrama koje će za nekoliko mjeseci završiti na Steamu, Appstoreu ili Google Playju.

U petak 29.05. zagrebačka Tvornica Kulture ugostiti će game developere iz regije na Zagreb GameDev Meetupu. Event organizira grupa koja okuplja profesionalce i amatere jednostavno nazvana Zagreb GameDev, a njihov Meetup u Tvornici kulture posjetiti će programeri, ilustratori, animatori, pisci i glazbenici koji rade na razvoju videoigara, kao i sami igrači koji se žele bolje upoznati s domaćom gamedev scenom.

U mailu poslanom HCL-u organizatori kažu:

“Domaća scena je sve aktivnija. Karakteristična je po dobrom miksu iskusnih developera i novih snaga koji tek dolaze. Tako će Little Green Men Games podjeliti iskustva iz razvoja Starpoint Gemini 2. Igra je već neko vrijeme uspješna na Steam distribucijskoj platformi i vrlo je cijenjena od igrača i kritike. Ironward će prezentirati kako napreduje razvoj The Red Solistice-a, taktičke multiplayer igre koju su mnogi igrači podržali i na Kickstarteru. U Tvornici će biti i Lion Game Lion, studio koji je u zadnje vrijeme privukao pozornost svojim novim projektom u suradnji sa švedskom firmom Starbreeze. Od novih projekata treba istaknuti multiplayer horor igru Deamonical studija Fearem, platformsku igru Follow the Leader od Binx Interactive-a i platformer iz prvog lica Seum od Pine Studio.

Također očekujemo najave za Reboot Infogamer koji će se održati krajem godine te informacije od Hrvatskog klastera proizvođača računalnih igara, Croatian Game Developers Association.”

Dakle, ako vas zanima game development scena u regiji i želite među prvima vidjeti kako napreduju neke igre koje će se za nekoliko mjeseci pojaviti na Steamu, Appstoreu ili Google Playju, ovog petka navratite u Tvornicu kulture. Za više informacija pratite stranicu događaja na Facebooku.

Komentari (2)

  • SnowGamer

    25.05.2015 - 16:47

    U Hrvatskoj svaki mjesec neki novi event,meetup,LAN PARTY…
    Kad će jednom nešto u Hercegovinu doć'!?

    • Ementaler

      @SnowGamer, 25.05.2015 - 16:51

      Ako čuješ da se nešto organizira i treba malo promocije, samo nas kontaktirajte. Uvijek smo tu da podržimo ovakva okupljanja.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?