HCL.HR

Developeri Need for Speed: Shifta najavili MMO racing naslov World of Speed

nebel 10.02.2014.   •   7 komentara


Nakon Svijeta Warcrafta, Svijeta Tenkova, Svijeta Ratnih Aviona, stiže nam Svijet Brzine – arkadni racing MMO proizvođača NFS: Shifta te Project CARSa.

Slightly Mad Studios, razvojni studio koji je napravio Need for Speed: Shift te nadolazeći Project CARS, najavio je World of Speed, free-to-play arkadni racing MMO naslov koji bi ovog proljeća trebao dobiti betu. Igra će preuzeti niz poznatih lokacija i pretvoriti ih u trkaće staze, a tu će biti i neke dobro poznate svjetske staze, poput Brands Hatcha u Kentu.

Što se free-to-play elementa tiče, kreativni direktor studija Andy Tudor obećava kako neće napraviti naslov gdje se igrači osjećaju kao da moraju nešto platiti kako bi imali prednost: “Ne želimo nikada dopustiti da se igrač osjeća kao da ga varaju jer je netko platio. Moći ćete doći do najvišeg levela bez da potrošite novčića”. Jako se naglašava multiplayer faktor – igrači će moći kreirati i pridruživati se klubovima, a za svaku utrku u kojoj sudjeluju, njihov klub dobiva bodove. Studio ima namjeru i unijeti nešto novo pa fokus neće biti samo na tome da stignemo na cilj prvi – budući da ćemo igrati u timovima, neki igrači će imati zadatak pravljenja štete te zaustavljanja protivnika.

Zbog navedenog će postojati i različiti tipovi automobila – suborci zaduženi za štetu i zaustavljanje birat će sporije, veće i jače modele, dok će oni čiji je cilj prvi stići na tu finiš liniju, jasno, odabrati one agilnije i brže. Ostaje nam za vidjeti kako će developer privoljeti igrače da se odluče za “obrambeni” tip igranja – u ovom trenutku nam se ipak čini da ljudi igraju racing igre primarno s ciljem da budu prvi u utrci.

Slightly Mad Studios uz sve navedeno obećava kako će gameri i nakon izlaska igre moći uživati u gomili naknadnih unaprjeđenja i sadržaja: “To je platforma, ako ćete gledati na taj način. Sam launch naslov će biti jezgra, koju ćemo konstantno proširivati novim automobilima, stazama, modovima, značajkama, unaprjeđenjima”, objasnio je Tudor. Projekt svakako izgleda ambiciozno i interesantno, a kako će to sve ispasti doznat ćemo kasnije ove godine, kada bi World of Speed trebao stići na PC.

Komentari (7)

  • MoGaming

    10.02.2014 - 17:59

    naravno na kraju ce to bit bez sredjivanja ili brutalne cijene za dijelove ko u nfs world

  • fonxstar

    10.02.2014 - 19:15

    Znaci izac ce samo na PC

  • Grimjaw_

    10.02.2014 - 19:47

    bas me zanima oce li biti free roama…

  • gta24

    10.02.2014 - 20:45

    nfs world je katastrofa, nadam se da ce ovaj bit puno bolji…

  • goldfinger

    11.02.2014 - 16:39

    Već mi na k…c idu arkadne bezglave jurnjave,ali bar u ovom neće bit presudne mikro transakcije kod napredovanja…I to je nešto.

  • Cro007

    11.02.2014 - 18:36

    E to je to. Ako bude to pravi simulacijski racing MMO bit ce vrh.

    • AdoChoko

      @Cro007, 13.02.2014 - 21:40

      i ja jedva cekam neki SIMULACIJSKI racing MMO.. i u depri sam jer ga jos nema. x(

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?