HCL.HR

Diablo slavi 20 godina, svih 16 tamnica iz originala stižu u Diablo III

Stjepan Fikter 04.01.2017.   •   12 komentara


Klasik koji je obilježio ARPG žanr i zbog kojeg nismo noćima spavali zaživjet će unutar Diabla 3 kroz poseban događaj putem kojeg ćemo još jednom zaviriti u tamnice odakle je krenula cijela priča.

Diablo slavi 20 godina

Jeste li znali kako je od 31.12.1996. potražnja za računalnim miševima porasla za nevjerojatnih pecto posto zbog kidanja lijevog dugmeta? Nismo ni mi jer smo to upravo izmislili, ali navedeni datum je brzo ušao u povijest računalnih igara. Naime, na zadnji dan 1996. godine, Diablo je spremno čekao mnoge igrače koji su stizali iz trgovina s igrom u rukama.

Danas, 20 godina kasnije Diablo će još jednom zaživjeti, ali ne kao prerada originala, nego će njegove tamnice biti prebačene u Diablo III. To je upravo i razlog održavanja posebnog događaja naziva Darkening of Tristram s kojim ćemo se moći zaputiti u svih šestnaest dungeona iz prve igre legendarnog serijala. Čitava ova komocija dio je The Anniversary Patcha, pa snimke možete vidjeti u priloženom traileru.

Kako bi cjelokupni događaj bio što vjerniji originalu developeri su pripremili poseban pikselizirajući filter uz kameru koja je postavljena baš kako je to bilo u prvom Diablu. Kretanje je također zaključano na osam smjerova gdje će osim toga likovi više hodati nego trčati, a tu su i drugačije animacije te modeli poput originalnog Butchera. Zvuk će također doživjeti promjene, baš kao i sučelje koje će se uklapati u ostatak retro prikaza.

Kada ćemo se točno u dan i minutu moći zaputiti u ove tamnice još nije otkriveno, no poznato je kako će Darkening of Tristram događaj biti dostupan već ovog mjeseca za sve vlasnike igre.

Komentari (12)

  • KhorneFlake

    04.01.2017 - 19:42

    Tja, i ne čudi koliko je trica otišla od prethodne dvije igre, koliko malo dodira sa njima ima, i koliko zaostaje za njihovim šmekom, samo slušajući developere koji nisu imali blage veze o tome kako da rekreiraju originalne tamnice, te su morali konsultovati fan-izrađene wiki sajtove…

    • Czar

      @KhorneFlake, 04.01.2017 - 20:21

      Taj odmak se zove evolucija. Nema potrebe da nam svakih par godina izdaju jednu te istu igru s drugom brojkom u naslovu, ipak treba dat barem mrvu više.

    • KhorneFlake

      @Czar, 04.01.2017 - 20:30

      Diablo formula je fino evoluirala u Torchlight igrama, koje su razvili upravo developeri prve dvije Diablo igre. Zahvaljujući kolegi s portala koji mi je dao svoj battle.net acc, odigrao sam Diablo 3 do kraja konačno, i prosto mi je bilo smiješno da sam slistio cijelu igru na hard da niti jedan jedini put nisam izgubio život. A igrao sam sa wizardom ležerno puštajući da me lemaju iz blizine, koliko sam dobro napucao regeneraciju… smijeh. No, ipak, zabavio sam se malo.

    • Czar

      @KhorneFlake, 04.01.2017 - 20:42

      Imaš skoro desetak stupnjeva težine pa se probaj na zadnjem tormentu prošetati a da najprije nisi dobro online isfarmao igru…
      Singl više nije bitan, služi tek da te upozna s mehanikom igre.
      Fakus D3 je na multiju, gdje na max levelu tek počinje pravo peglanje, slično kao u mmorpg žanru.

    • KhorneFlake

      @Czar, 04.01.2017 - 20:49

      Vidim i to, ali sad je problem naći ekipu. Mada je to više do volje koje mi manjka nakon prelaska kampanje. Malo mi je sad smiješno kad pomislim koliko sam bio nahajpovan i za Starcraft 2 i Diablo 3. Ni jedan ni drugi nisu bili vrijedni silnog isčekivanja, bar po meni.

    • funky0308

      @KhorneFlake, 04.01.2017 - 21:16

      Ma kakav singl, kakav coop…obozavam Diabla ali sta je je – prelagan je. Nas dvijica u coopu niti jedan jedini puta nismo poginuli. Igra je orelagana i to joj mnogi zamjeraju. Igramo na nahtezim postavkama i jednostavno smo toliko jaki sa svim skilovima da nam ne mogu nista. To mi je jedna jedina zamjerka, inace je igra odlicna.

    • MarthaStewart

      @funky0308, 09.01.2017 - 12:26

      Ne želim se svađati, ne želim te uvrijediti ili nešto, ali jednostavno ne razumijem kako možeš reći da je Diablo prelagan – trolling much?

    • MarthaStewart

      @KhorneFlake, 09.01.2017 - 12:24

      “da sam slistio cijelu igru na hard da niti jedan jedini put nisam izgubio život.”
      Ne razumijem te…. ako ti je prelagano mogao si promijeniti difficulty na master ili expert (mislim da na torment ne mozes prije nego si na 70-tom)
      Tvoja logika: žaliti cu se kako je prelagano a necu promijeniti difficulty?????
      Ali da, prethodna Diabla 2 su bila mracnija nego ovaj 🙂

    • metalshegy

      @KhorneFlake, 05.01.2017 - 01:24

      expert=normal dok nemas gear, ostale tezine ovise kakav gear imas i koliko ljudi je u partiji. story mod je tu samo za doc do adventure moda na kojem se igra 99% vremena, nije bas super ideja al eto, makar mozes sve klase dignut na 70. lvl u par dana

  • zorinho20_hr

    05.01.2017 - 12:26

    Igrajući taj event,dobio sam želju opet instalirati Diabla,ali se nekak bojim da će biti gnjavaža sa desetkom.

  • Xabbo

    05.01.2017 - 23:01

    Dobra je ideja, samo nekako po mom mišljenju je moglo biti više za 20. godišnjicu tako popularne franšize. Lijepo je što su napravili i ovo, dobra je ideja i sviđa mi se, ali mislim da ima prostora za još. Na žalost pored ostalih Blizzardovih igara, Diablo je ostao pomalo zanemaren.

  • LuckyPro GamingExper20745

    08.01.2017 - 00:42

    Nisam baš potpuno upoznam sa pričom ove igre po pitanju Singleplayer StoryMode Campaign Gameplaya ali jedina stvar koju o njoj znam je da u svakoj Gaming trgovini na koju naiđem se nalazi minimalno po tri kopije ove igre,hahah… 😀 😀 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?