HCL.HR

Digital Homicide tužba protiv korisnika Steama ipak povučena

Gabriela Horvat 04.10.2016.   •   3 komentara


Prošlo je tek dva tjedna od kada je Digital Homicide pokrenuo tužbu protiv stotinu korisnika Steama i tražio otkrivanje identiteta njih desetak, a saga već sada polako dolazi kraju, barem za sada.

GO7V1FA

Digital Homicide povukao je tužbu stotine Steam korisnika i to samo dva tjedna nakon što je ista podnesena. Razlog povlačenja tužbe je manjak financijskih sredstava kojima Digital Homicide raspolaže, što ni nije čudno s obzirom da ih je Valve odmah nakon podizanja tužbe odlučio ukloniti sa Steama, a na službenoj su stranici prodavali bundle svih svojih igara za tek 20 dolara.

TechRaptor dobio je i izjavu Jamesa Rominea, suosnivača Digital Homicidea koji je istaknuo kako je manjak novca jedini razlog za trenutno povlačenje tužbe, no misli da imaju prilično čvrst slučaj. U dokazima navodno postoji preko 140 lažnih navoda koje je napisalo 11 korisnika Steama o njima, a otkriveno je i kako im je podizanje tužbe savjetovao šerif jer ovakav pristup korisnika spada u definiciju uznemiravanja prema državnom zakonu Arizone. Developerima i dalje nije jasno zašto ih je Valve maknuo sa Steama te naglašavaju kako su više puta Steamu prijavljivali negativne komentare i uznemiravanje korisnika, no protiv toga nije ništa učinjeno.

„Nedovoljna kontrola uznemiravanja je veliki problem. Recenzije igara bi trebale biti mjesto na kojem potrošač i igrač može iznijeti svoje negodovanje. Kada zabranim pristup nekome tko uopće nije kupac, a tko me uznemirava više od 18 mjeseci i nakon što ga prijavim 3 do 12 puta, zbog lažnog navođenja ili uznemiravanja mene ili drugog kupca – ne očekujem da ću morati još dva, tri dana gledati u njegove uvrede putem direktne linije,” požalio se Romine.

Uz to, ističe kako je Digital Homicide pregažen i kako nema povratka te kako su zauvijek obojani negativnim konotacijama, samo zbog medija gaming industrije.

Mislite li da će se Digital Homicide vratiti kontroverzama? Kako komentirate razvoj situacije?

Označeno sa:

Komentari (3)

  • Branjo84

    05.10.2016 - 01:25

    Ako nemas novaca nema ni pravde

    • Czar

      @Branjo84, 05.10.2016 - 08:40

      U ovom slučaju, ovo odustajanje je pravda.

  • baDarmageddoN

    05.10.2016 - 08:47

    ahahahaha Prvo tuže igrače jer im se ne sviđa kada kažu da im igra ne valja a onda shvate da od toga ništa? genijalno

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?