HCL.HR

Direktor Activisiona napušta izdavačku kuću nakon osam godina

Petra Rukav 19.01.2018.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Američka izdavačka kuća Activision najavila je da će trenutni direktor tvrtke, Eric Hirshberg, ove godine krenuti svojim putem.

eric-hirshberg

Godine 2010. američkoj izdavačkoj kući Activision pridružio se autsajder gaming industrije s mentalitetom oglašivača koji mu je priskrbio funkciju direktora. Radi se, naime, o Ericu Hirshbergu koji je nedavno obznanio da Activision neće biti mjesto na kojem će prevaliti desetljeće rada. Drugačije rečeno, lice tvrtke u trećem mjesecu ove godine napušta izdavača Call of Duty videoigara.

Tijekom dugih osam godina koje je proveo uz Activision Hirshberg je bio zadužen za Call of Duty, jednu od najpoznatijih i najvećih franšiza te je uspješno izmanevrirao izazovno lansiranje Destiny serijala. Treba naglasiti da je pod Hirshbergom Activision izvojevao i druga velika dostignuća kao što su Crash Bandicoot N. Sane Trilogy i Skylanders.

„Služiti kao direktor Activisiona bila je čast i veliko uzbuđenje. Ovo je nevjerojatna tvrtka. Ona koja rutinski donosi epska iskustva našim fanovima na razini koju nitko drugi ne dostiže“, poručio je Hirshberg. „Mogu se samo diviti nevjerojatnom timu kojeg sam bio privilegiran voditi. Također, dugujem veliku zahvalnost Bobbyju [Koticku] koji mi je pružio ovu transformacijsku priliku“.

S druge strane, Kotick je poručio da je Hirshberg inspirativni vođa koji je poveo tvrtku kroz „povijesne trenutke i velike uspjehe“ te da će svima nedostajati njegova kreativnost i upornost.

Označeno sa:

Komentari (3)

  • bojanum

    19.01.2018 - 22:58

    Hvala ti boze, konacno. Lik koji nije znao, smio, htio lupiti sakom od stol i voditi neke projekte tamo gdje je zajednica htjela. Vjerovatno ce doci na njegovo mjesto lik/zena sa istim problemom i gladom za novcem. Ne razumijem kako ne shvacaju da i dalje mogu zaradjivati iste sume novaca, pa cak i vece, samo da slusaju ljude koji ih hrane. Dovidjenja Eric, neces nam nedostajati.

    • Darcoolio

      @bojanum, 20.01.2018 - 12:11

      Pa slušaju, prvo se oglasi grupa koja od roditelja mora da uzme novac za igru.

    • bojanum

      @Darcoolio, 20.01.2018 - 14:26

      Prije bih rekao da je veci problem grupa pro playera koji placu i cvile kada im nesto ne stima i Activision odmah radi promjena. Nema uopce veze sto vecina konzumenata nije htjela te promjene, pro igraci su ipak pro igraci iako ih je 1%. Ali, to ti je Activision….pro igraci + djecurlija koji zele biti kao pro igraci = los proizvod.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?