HCL.HR

Započela je optimizacija Dishonoreda 2 za PC, no još ćemo čekati na pun popravak

Filip Galeković 19.11.2016.   •   16 komentara


Nakon zabrinjavajuće loše optimizacije Dishonored 2 na PCu, Arkane se bacio na posao i krenuo sa sagledavanjem opcija za povećanje broja sličica u sekundi koje igra može doseći na računalu koje nije nuklearna centrala.

Dishonored 2 optimizacija

Ako ste zaigrali Dishonored 2 po izlasku na računalu koje nema grafičku karticu sa 128 gigabajta VRAMa, moguće da ste primijetili da se igra baš i ne vrti kako spada. Naime, nije tajna da je Dishonored 2 zabrinjavajuće loše optimiziran na osobnim računalima, ali se čini da su iz Bethesde i Arkane studija ozbiljno pristupili problemu i počeli raditi na konkretnim solucijama.

Tako je Bethesda u suradnji s Nvidiom izbacila prvi beta patch za Dishonored 2 koji bi, skupa sa najnovijom verzijom drivera (375.95) trebao započeti proces optimiziranja ove igre. Konkretno, ažuriranje utječe na: osjetljivost pokazivača miša, problem na AMD hardveru sa renderiranjem fizike tkanine te igra više neće mijenjati svoj CPU prioritet.

Da biste preuzeli beta verziju patcha, nađite Dishonored 2 unutar vašeg Steam klijenta, pritisnite desni klik miša kako biste došli do ‘Properties’ menija, te tamo pod ‘Betas’ odaberite ‘BetaPatch’ iz padajućeg izbornika i vidite hoće li vam pomoći. Za korisnike AMD grafičkih procesora bitno je znati da je trenutačno najbolje zadržati se na 16.10.2 verziji drivera.

Bethesda nastavlja rad na patchu verzije 1.2 koji će optimizirati širi spektar problema koje ima Dishonored 2, a mi im možemo samo poželjeti sreću. Idućeg mjeseca dolazi i update koji će ubaciti New Game+ i detaljne postavke težine, a developeri nas novim videom podsjećaju kako u igri uživati bez obzira na probleme, upravo o čemu ćete više čitati uskoro u našoj recenziji.

Kako se vama igra vrti? Uživate li u njoj bez obzira na probleme?

Komentari (16)

  • delight353

    19.11.2016 - 15:59

    Jako losa optimizacija…. steta. Trenutacno imam gori problem od fps dropova. Nakon pocetnog ucitavanja (ekran na kojem su polovicna lica Corva i Emily) dobivam screen flickering (crno-sivi ekran) i jedino sto mogu je alt + F4. Google kaze da kroz Nvidia experience promjenim postavku fullscreen na windowed, ili borderless window, ali mi Nv experience kaze da se igru ne moze optimizirati. Stoga, ne mogu mjenjati nista preko tog klijenta, niti uci u igru na bilo koji nacin. Znam da je pitanje za forum, ali ako itko zna kakvo drugo rijesenje bio bi zahvalan…

    • RapthorPechina

      @delight353, 19.11.2016 - 16:21

      Potraži konfiguracijsku datoteku pa unutra s notepadom izmjeni postavke.

    • delight353

      @RapthorPechina, 19.11.2016 - 17:22

      Stvar je što ne znam gdje je konfiguracijska datoteka. :I

    • delight353

      @delight353, 19.11.2016 - 17:38

      Uspio popraviti! Experience sam deinstalirao pomoću Iobit uninstallera, te ponovno instalirao, pa pokrenuo igru u borderless window modu.

  • Stefek

    19.11.2016 - 18:03

    hahahahaha

  • darijoman

    19.11.2016 - 18:52

    Nisam uopće igrao ovaj seriial, iako glasine kruže da je igra odlična, ali iz nekog razloga me nije privukla tako da ni ovaj nastavak još uvijek ne igram

    • croBilly394

      @darijoman, 19.11.2016 - 20:09

      Prvi se isplati odigrat, mislim da bi mu svaki pošteni gamer koji drži do sebe trebao bar dati šansu, jer je zbilja jako dobra igra.

  • trulex

    19.11.2016 - 19:22

    Zato ja igre samo kupujem pola godine nakon izlaska, em jeftinije, em popravljeno sve.

  • BoneDigger

    19.11.2016 - 22:07

    Cekaj, oni POCINJU sa optimizacijom?! Sta su radili prije?

    • KhorneFlake

      @BoneDigger, 19.11.2016 - 22:11

      Sve u skladu s današnjim standardima…

  • Anomaly

    20.11.2016 - 03:27

    Pa ne znam baš, Mafia 3 nema Denuvo i loše je optimizovana.

  • funky0308

    20.11.2016 - 12:39

    Zanimljivo…sada se krece sa optimizacijom?? Sada kada su se dzepovi napunili? Pa na sto ovo sve skupa lici. Ajde, ovi se barem trude nesto napraviti i komuniciraju sa gamerima. Gdje je 2K i patch za Mafiu III?? Izbacili su neki patch koji jao popravlja neke stvari ali nista to nije…bitni da su odjela ubacili da mozes oblaciti Lincolna, to mi je jako bitno. OK, mora se priznati da je Mafia prosla, igra radi solidno ali igre kalibra kao BF, Mafia ili AC jednostavno nemaju prava na greske, pogotovo ne ovakve greske. Hocete 500-600kn za igru? Nikakav problem ali onda mi trazimo savrsen proizvod i igru koja ce raditi besprijekorno odmah iz kutije. Tjedan,dva nakon izlaska oni se, pazi, PRIPREMAJU, za optimizaciju? Gdje su nestala testiranja proizvoda? Gdje je kontrola kvalitete? Western Digital je jednom izjavio da im je jeftinije ne testirati diskove i pustati ih takve u prodaju nego imati kontrolu kvalitete. Ukoliko covjek disk vrati, daju mu drugi i gotovo, jeftinije je tako. To sto mogu izazvati gadne probleme i ako se taj isti disk zablesira nekome tko ima jako bitne podatke, to nije njihov problem, pravite si backup i kraj price….jbte, dokle smo mi dosli. Prije samo 20-30god bili su totalni anonimusi, svi, hardware, software, ne bitno…molili su da ih se saslusa ili pogleda sto rade i zasto rade, a sada mi njih molimo da nam poprave nesto sto smo kupili i platili?!?! Strava

    • Anomaly

      @funky0308, 20.11.2016 - 14:22

      Zaista nečuveno, odakle im obraza da nedovršene proizvode izbace na tržište. Što se tiče hardvera imao sam problema sa neispravnim RAM-om, haos mi je napravilo dok sam zamenio.

    • funky0308

      @Anomaly, 20.11.2016 - 20:17

      Ali to je sve pod normalno, tu i je problem. Ma uzas na sto sve to lici, nije to tako samo u nasem svijetu, svuda je to tako. Kada te stvari radi Apple, jbte..koji bas vodi racuna o misljenju javnosti. To je ono, nekada su nas placali da testiramo igre, danas mi placamo izdavace da bi bili privilegirani i isprobali igru jedan dan ranije ili par mj ranije – u slucaju neka Alpha ili Beta verzije. A jbga, promjeniti to ne mozemo. Mozemo ne prednarucivati igre, sto i radim zadnjih god dana i to je to…

    • Anomaly

      @funky0308, 20.11.2016 - 21:52

      Samo svest igrača i kažnjavanje, ne kupuje se Dishonored 2 dok ga ne skrpaju i dok mu ne padne cena zbog lošije prodaje. Pitanje je za koliko ćemo ih oštetiti ali koliko-toliko.

  • Razor

    21.11.2016 - 03:59

    Već neko vrijeme tvrdim kako će videoigre na PC-u početi izumirati, ili će postati sekundarne i prvenstveno će se izdavati grafički manje zahtjevne, jednostavnije igre, svi su mi se smijali. Već smo došli u razdoblje kada se ovo drugo predviđanje počinje ostvarivati. Da me PC master race ne bi sada krenuo snajpati, riječ nije o mojoj osobnoj želji, već o zakonima tržišta. Prirodni razvoj ekonomije nalaže kako se trajnom specijalizacijom određenog proizvoda za određenu svrhu, proizvod općenitije svrhe više neće koristiti u tu specijalnu svrhu ili će se koristiti značajno manje. Prirodnim putem, konzole će htjeli mi to ili ne istisnuti PC iz gaming svijeta, a već su prešle pola puta.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?