HCL.HR

Divinity: Original Sin 2 obećava kooperativni i kompetitivni multiplayer

Zoran Žalac 27.08.2015.   •   3 komentara


Larian Studios nije imao nikakvih problema s prikupljanjem dodatnih sredstava za svoj Divinity: Original Sin 2 na Kickstarteru. Pola milijuna dolara pobrao je već u prvih dvanaest sati kampanje.

Belgijski razvojni tim Larian Studios otkrio je nastavak vrlo uspješnog RPG naslova Divinity: Original Sin pokrenuvši za njega kampanju na Kickstarteru, kako je bilo i najavljeno prije nekoliko tjedana. Detalji koje smo tim otkrivanjem dobili zvuče interesantno i upućuju na vrlo ambicioznu igru u kojoj će likovi biti u središtu pozornosti.

Naime, Divinity: Original Sin 2 bit će fokusiran na individualne priče s bogatom pozadinom. Svom liku moći ćemo odrediti rasu i porijeklo, a to će uvelike utjecati na iskustvo igranja – kao i u nekadašnjem Dragon Age: Originsu. U avanturi će se našem liku pridružiti još četvero „kompanjona“, od kojih se svi mogu kontrolirati, što znači četveročlano kooperativno iskustvo.

Međutim, Original Sin 2 neće stati samo na tome nego će ponuditi i kompetitivni mod. U suštini, drugi igrači mogu postati vaši protivnici na istom questu, što je demonstrirano u pre-alpha gameplay videu. Iz Lariana ističu da natjecanje s drugim igračima nije obavezno te da se igra slobodno može igrati i kao SP-only naslov.

U segmentu borbe nastavak će obogatiti novi oblici interakcije s elementima, kao nove mehanike povlačenja i odguravanja, sustav zaklona te Source vještine. Vještine će se moći i craftati pa ćemo vidjeti svakakve lude kombinacije – primjerice, ako pomiješamo čaroliju tišine s prizivanjem pauka, dobit ćemo prizivanje stealth pauka.

Više o svemu možete doznati na službenoj Kickstarter stranici igre. Divinity: Original Sin 2 najavljen je za PC, a okvirno se očekuje krajem 2016. godine – vjerojatno tek u beta izdanju.

Komentari (3)

  • mariocro

    27.08.2015 - 19:56

    ja i cura smo ga skoro zavrsili ( zapeli smo na kraju di moramo nac sve bloodstonove) i tamo smo odustali, sad kad smo procitali ovu vjest picimo ponovo igrat sve iz pocetka i cilj nam je zavrsit cijelu igru sa svim questovima. jako se veselimo ovoj igri ^_^ samo se nadam da nece nesto ubrljat kao sto znaju s nekim nastavcima 🙁 tko god voli rpg-ove mora probat ovu igru ocjenjujem je cistom 5! 😀

    • black_out

      @mariocro, 28.08.2015 - 08:58

      Sačekaj Enhanced Edition koji uskoro dolazi.

  • NastyGT

    29.08.2015 - 09:29

    Jedan video i sasvim dovoljno da postanem "Kickstarter Backer"…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?