HCL.HR

Divinity: Original Sin II prodan u pola milijuna primjeraka, developeri su presretni

Zoran Žalac 18.09.2017.   •   2 komentara


U prva četiri dana otkako je u prodaji, Divinity: Original Sin 2 već je ostvario bolji rezultat od svog prethodnika, što je iznenadilo njegove tvorce.

divinity_original_sin_2_date

Pred samo lansiranje Divinity: Original Sina 2 u razvojnom studiju Larian vladala je panika. Naime, njihov centralni ured u Belgiji ostao je bez pristupa internetu nakon što je čitav jedan dio grada Genta izgubio električnu energiju. Izlazak igre bio je upitan te se developer pripremao za odgodu. Međutim, struja je došla, a Divinity: Original Sin 2 lansiran je na Steamu i GoG-u te je na kratko vrijeme postao najprodavanija igra na Steamu, prije nego se popularni PUBG vratio na svoj tron.

Kako otkriva predsjednik tima Swen Vincke, iza Divinityja je vrlo uspješan vikend u kojemu je prodano preko 500 tisuća primjeraka igre. Točnije rečeno, prodano je oko 320 tisuća primjeraka, dok je 180 tisuća prodano već u Early Accessu. Za igru nezavisne produkcije, koja je k tome još i PC ekskluziva, to je odličan rezultat, no za Divinity je još i bolji jer je prvi Original Sin trebao nekoliko mjeseci prije nego je došao do pola milijuna prodanih primjeraka.

To je više nego što je Larian Studios očekivao, pa se odmah nametnulo pitanje je li dobar rezultat otvorio vrata verzijama za konzole. Vincke kaže kako su sada na redu zakrpe za PC, nakon čega će tim na kolektivni godišnji odmor prije nego se vrate i krenu raditi na novim stvarima, najvjerojatnije portu za konzole.

Komentari (2)

  • Azumath

    18.09.2017 - 16:36

    Zasluzeno. Igra je odlicna. Znaci da sigurno dobivamo ili expanziju ili nastavak. Samo da sto prije zakrpaju Journal bug i sve je tip top.

  • Dragan[MKD]

    18.09.2017 - 17:53

    Акo urade OK optimizacija za kontroler zasto ne, ali ipak gust je ovakvih igara igrati na PC.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?