HCL.HR

Direktor Uncharteda 4 i Last of Usa napustio Naughty Dog

Petra Rukav 14.09.2017.   •   4 komentara


Bruce Straley, dugogodišnji dizajner Naughty Doga te kreator Uncharteda 4 i Last of Usa, najavio je odlazak iz studija.

straley naughty dog

Godine 1999. Naughty Dog dobio je novog zaposlenika imena Bruce Straley, koji je s godinama postao veoma utjecajan član studija i poznato ime gaming industrije. Naime, Straley je počeo kao umjetnik teksture Crash Team Racing igre, zatim je zauzeo mjesto voditelja umjetničkog tima za prvu Uncharted igru te direktora Uncharteda 2, a ostat će zapamćen kao bitan instrument u oblikovanju gameplaya Uncharteda 4 i Last of Usa.

Kada kažemo da će ostati zapamćen kao direktor dvaju vrhunskih naslova ne mislimo da taj sveobuhvatan čovjek ne može nadmašiti samoga sebe već referiramo na njegovu izjavu da je nakon 18 godina provedenih u Naughty Dogu odlučio napustiti studio.

„Ovo je bila najteža odluka moje karijere. Naughty Dog je dom. The Kennel je obitelj. Mnogo sam naučio i sazrio radeći s ovim nevjerojatnim timom. Međutim, nakon što sam vodio tri iznimno zahtjevna projekta i uzeo malo duži godišnji odmor, pronašao sam svoju energiju fokusirajući se na druge stvari i polako sam shvatio da je to znak da krenem dalje“, obznanio je Straley na službenom blogu.

Dakako da je Straleyjevo napuštanje studija pogodilo i njegove kolege, a predsjednik Evan Wells u posebnom postu napisao je: „Bruceova želja za izvrsnošću te entuzijastična podrška njegovim članovima tima pomogla je oblikovati studijsku kulturu koja će i dalje trajati. Cijeli tim mu je zahvalan zbog toga. A za sebe mogu reći da je suradnja s nevjerojatnim talentom više od dvadeset godina mnogo pridonijela mom osobnom rastu kao developera videoigara“.

„Iako sam tužan što odlazi, veoma sam uzbuđen da vidim na kakvim ideja radi“ dodao je. „Svi mu želimo puno sreće u novim pothvatima“.

Označeno sa:

Komentari (4)

  • sedf

    14.09.2017 - 15:12

    Sretno

    • JokeZ

      @sedf, 14.09.2017 - 16:05

      Procitat ce on to

  • boris 34

    14.09.2017 - 16:31

    Sretno genije

  • mr.labud

    14.09.2017 - 19:03

    Kako je napisao u svojoj poruci DOG FOR LIFE. Mada nije on bio direktor, već co direktor. Neil je glava koliko ja znam. Ima da Last Of Us Part 2 rasturi i postavi nove standarde kao i prethodnik. A od Bruce ako neće da se vraća u ND, moguće da osnuje svoj studio i da nam donese još pokoju vrhunsku exclusive-u za playstation

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?