HCL.HR

Mass Effect: Andromeda neće dobiti nikakva DLC proširenja

Zoran Žalac 01.07.2017.   •   27 komentara


Ako je vjerovati glasinama, avantura u Andromedi bit će zaključena sadržajem koji je došao u sklopu same igre te neće imati nikakva proširenja putem DLC-a.

mass-effect-andromeda-lice

Nije tajna da je fijasko Mass Effect: Andromede naljutio Electronic Arts. O igri se priča sve manje, a tri mjeseca nakon izlaska nema nikakvih pompoznih ponuda dodatnog sadržaja, season passa i sličnih sadržaja na kojima bi EA ubrao dodatnu zaradu. Ovih se dana pojavila glasina kako je razvoj budućih DLC paketa otkazan zbog loše prodaje igre, ali BioWare je to opovrgnuo.

Međutim, danas stiže nova glasina koju prenosi portal Kotaku, a tri izvora bliska BioWareu kažu kako je prošla glasina bila djelomično točna. Naime, nije točno da je razvoj DLC-ova otkazan, jer ga zapravo nije ni bilo, odnosno – DLC-ova uopće neće ni biti.

To se odnosi na proširenja singleplayer komponente, što ne znači da nas možda dočeka dodatni sadržaj za multiplayer. Ipak, ako se ovo pokaže istinitim, bit će to prva igra u serijalu koja naknadno nije dobila nove sadržaje.

Označeno sa: ,

Komentari (27)

  • Toma_HR

    01.07.2017 - 14:30

    Katastrofa! A sve zbog debilnih facijalnih animacija koje su zakrpali za dva tjedna. Nevjerojatno da je tako nedovršena igra uopće puštena na tržište! Baš me zanima da li je ona “mlada i perspektivna” direktorica zaslužna za to dobila nogu u guzicu.

    • nikola65478

      @Toma_HR, 01.07.2017 - 14:35

      Sva sreca pa ja nisam bacio 300 kn za nedovrseni proizvod bilo bi bolje da su remasterizirali originalnu trilogiju nego isli ovo radit.

    • Czar

      @Toma_HR, 01.07.2017 - 14:46

      Ma nije radi facijalnih, razvoj ove igre su pratili malo dublji problemi.
      Igru su za ozbiljno počeli raditi prije 18 mjeseci, u neđuvremenu su bile svađe između Edmontona i Montreala, nakraju su na igri radili studiji širom svijeta od Južne Afrike, preko Kanade, do Europe.
      Na kraju je još i dobro ispala kad se uzme sve u obzir…

    • baDarmageddoN

      @Czar, 01.07.2017 - 15:04

      Ma kako da ne. Ja im ne zaboravim izjavu da mogu još 6 mjeseci odgađati igru. Ova igra je okrenula ovaj serijal u neki drugi smjer koji se meni ne sviđa ali uvijek se mogu vratiti u smjeru u kojem napreduju jer ovo je sve osim napretka serijala. DLC ili ne

    • funky0308

      @baDarmageddoN, 01.07.2017 - 16:03

      Tako je…odgadjati ce je dok ne bude spremna…right. Najbolje im je da ovu agoniju sto prije zaborave i idemo dalje. 2016/2017 je period koji treba, bas kao i Mass sto prije zaboraviti. Bilo je i dobrih igara, da me netko ne krivo ne shvati ali daleko je to od 2007 ikako su to i decki na HCLu rekli.

    • Goran1234

      @Toma_HR, 01.07.2017 - 21:28

      Da su možda sačekali još tih dva tjedna i popravili to,vjerujem da bi igra prošla…bolje.

  • theth1ef

    01.07.2017 - 14:43

    Mislim da je taj hejt upućen Andromedi ipak malo pretjeran. Nije da je ovo vrh od onoga što Bioware može ponuditi, ali je dobra igra i dobar nastavak.

    • mili1985

      @theth1ef, 01.07.2017 - 14:56

      Istina. Prije nekoliko dana sam je završio i sve u svemu nije loša. Priča jest malo mlaka za razliku od recimo prvog dijela i poneki dijalozi su kao da su za originalni Resident Evil pisani, ali daleko od toga da je igra fijasko.
      Izgleda jako lijepo, pritom ne mislim na facijalne animacije koje i dalje ponekad izgledaju smiješno, i ima stvarno jako puno questova i stvari za istraživati, tako da fanovi otvorenog svijeta mogu biti zadovoljni.

  • Lovac

    01.07.2017 - 14:53

    Niti je dobra igra (solidna at best), a još manje dobar nastavak. Odigrao sam na silu jer sam već kupio. Facijalne animacije nisam uopće uzeo za zlo. Katastrofalna karakterizacija SVIH likova je već samo po sebi fail u odnosu na trilogiju, plitka priča, fetch questovi, loši main questovi itd. To je već druga priča i tu leži uzrok ovom fijasku.

    • mili1985

      @Lovac, 01.07.2017 - 15:04

      Mislim da je to općeniti problem otvorenog svijeta, ti side-fetch-questovi. Većina ih želi imati na stotine side questova i onda ih naprave dosadne i ponavljajuće.
      Main quest, po meni nije toliko loš. Vidi se da se ostavilo prostora za nastavak i moguću trilogiju.
      Šteta za ovu franšizu. Kad se sjetim prva dva dijela, pa i donekle trećeg nastavka, vrh.

  • Dizzdy

    01.07.2017 - 15:36

    Šteta. Meni se baš svidjela igra.

  • funky0308

    01.07.2017 - 16:11

    Ukratko…na PCu trenutno igram GTA V, a na Sonyu Horizon. Imam cca 80 igara na Steamu, Originu, Uplayu, GOGu….i ostalima, veliki dio su igre kupljene ove i prosle godine, a igram SP u GTA V… Pametnom dosta. Bas nismo dobili dobrih igara u nazad god – dvije. Mafiu 3 nisam ni do pola odigrao iako mi nije bila toliko losa. Igram taj nesretni GTA i moze pricati tko sto hoce ali taj svijet je nesto doista posebno. Tako nesto ne postoji u drugim igrama. WD2 je pokusao ponoviti i napraviti ono sto je Rockstar napravio sa GTA V ali nisu ni blizu. U GTA covjek ima feeling da je taj grad ziv… ode ja na GTA ponovno …jbga ali to je stvarno dobar primjer kako napraviti i programirati jedan grad koji stvarno zivi.

    • Duanador

      @funky0308, 01.07.2017 - 16:51

      Kakve ovo veze ima na Mass Effect Andromedom i njenim DLC-ovima koih izgleda nece ni biti. Mozda mi je negdje skriveni text promakeo koi ja ne vidim?

    • Goran1234

      @Duanador, 01.07.2017 - 19:25

      “fali te me usta moja”

    • funky0308

      @Goran1234, 02.07.2017 - 18:16

      Nista ne prodajem, samo se hvalim stil posta. 🙂

    • funky0308

      @Duanador, 02.07.2017 - 18:15

      Haha…ma da, ne snalazim se ni ja u ovome. Htio sam napisati jedno, krenio pisazi drugo na kraju napisao nista. Htjedoh reci da uz sve igre izasle u zadnje dvije god ja igram GTA…odnosno, malo je dobrih igara izaslo u tom periodu.

  • hpollowda

    01.07.2017 - 16:37

    Igra uopće nije toliko loša. Animacije su relativno brzo zakrpali. Priča je mogla biti malo originalnija, ali imala je potencijala. Kao da je originalni Mass Effect bio ne znam kako dobar. Tek u dvojci su stvari krenule u 5 brzinu koja je većini ljudi i omiljena. Planeti, atmosfera i likovi su bili skroz dobri, a puno brži sustav borbe je odličan.

  • maxim.x

    01.07.2017 - 20:57

    Igra je ocito radena sa DLC-evima i nastavcima u planu, jer ima toliko nedovrsenih plotova. Bezveze ako stvarno stave Mass Effect serijal na cekanje kao sto se prica.

  • antrax83

    02.07.2017 - 13:24

    Andromeda nije losa igra ali je teski promasaj kao mass effect serijal, mozda je trebalo biti samo andromeda

    • baDarmageddoN

      @antrax83, 02.07.2017 - 18:45

      E to je problem nama (slobodno se tako nazovem) fanovima ME serijala. Igra ko igra nije loša. Mislim, bilo je puno problema kod dolaska igre ali to se sredilo no ovo kao da je napravljena jedna igra pa se odlučilo izmijeniti puno toga u njoj i ispala je takva da je imala probleme. Sada sam odigrao HZD i vraćam se Andromedi da vidim da li je nakon patcheva nešto promijenjeno. Na žalost, kada dođe do promjene glavnog lika, prelaska na akciju umjesto fabule i općenito podilaženje masama a ne fanovima desi se Andromeda. I onda imaš priču kako je GOTY kandidat odmah po izlasku prestao da bude GOTY kandidat. Šteta. A hype je zasluženo velik jer su bez obzira što većini završetak ME3 nije po špagi ( djelomično nije niti meni) ipak je to igretina sa dubljim emocijama od većine igara. ME3 sam odigrao dva puta cijeli na x360 i ne sjećam se točno ali odmah kada je došao na originaccess kao besplatna igra na PCu. I sa uživanjem. Andromedu sam pokrenuo, igrao par sati, došao je HorizonZeroDawn i zaboravio na A. ALi, kada bude godišnji vraćam se 😀

  • Darcoolio

    02.07.2017 - 13:29

    Sasvim dobra igra, nije najozbiljniji kandidat za GOTY ali je jako dobra.
    Problem je današnji internet retardizam gde se instant uskače u hype/hate train.
    Ili u slučaju NMS gde je bilo oba 🙂
    Igru su svi napljuvali bez da su i videli neki gameplay na osnovu animacija lica.
    E sad, moj utisak nakon blizu 200 sati igre je da ME nije za ovakav open worls, mogao bi da bude linearniji da bi se vratio onaj osećaj kao u prvobitnoj ME triologiji.
    Sama priča je onako, bolja nego ME1, ali lošija od 2 i 3, što je očekivano jer ovde kreću od nule.
    Grafički je OK, predeli odlični, facijalne animacije popravljene, tako da mi stvarno nije jasno čemu ovoliko proseravanje pojedinaca.
    A što se samog DLC tiče, garantujem da će biti, možda ne još ali će biti sigurno, mada s obzirom na sve više bih voleo da priču nastave u sledećem ME jer ima dosta materijala za to.

    • Zoran Žalac

      @Darcoolio, 02.07.2017 - 18:29

      Ništa nije popravljeno. Malo su zakrpali oči, ispravili neke najočitije gluposti, tipa Ryderova reakcija kad čuje za oca, ali ostaje činjenica da je nešto pošlo po zlu. Mislim, igra je u alpha verziji izgledala bolje. Ako to nije razočaranje, onda ne znam što jest: https://www.youtube.com/watch?v=M4LPhG7L1qM

    • baDarmageddoN

      @Zoran Žalac, 02.07.2017 - 18:48

      Vrlo je moguće kako piše na komentarima ispod videa sa tvojeg linka da je problem što su mijenjali pokretač. To mi se do sada čini kao najuvjerljiviji dokaz. I, ako je tako (a bilo bi dobro da kažu službeno) onda bi bilo lakše zanemariti ove poteškoće. Ovako bez objašnjenja je to ipak ponešto teže, ipak je to ME kako je da je.

    • Zoran Žalac

      @baDarmageddoN, 03.07.2017 - 09:37

      Osim što pokretač nisu mijenjali. Frostbite je bio u startu i ostao do kraja, iako su se žalili na njega. A žalili su se nakon što su napravili Dragon Age Inquisition na istom pokretaču. Doduše, glavni tim BioWarea, a ne ovi što su radili Andromedu. Ipak – dvije i pol godine ranije …

    • baDarmageddoN

      @Zoran Žalac, 03.07.2017 - 10:44

      Srušio si mi snove 😛 Salim se, naravno. Ali onda su od DA vjerojatno imali vremena ili prilagoditi sebe ili prilagoditi pokretač.

    • Darcoolio

      @Zoran Žalac, 02.07.2017 - 21:08

      Ostaje zbunjujuće da imaju budžet za jednu igru kao 20 manjih studija zajedno, a opet negde dolazi do problema.
      Međutim kod mene je “prošla” ta zakrpa sa facama tu i tamo, nisam od onih koji se obavezno hvataju za grafiku, videlo se da je bolje ali su mi se čak više svidele u ME3 recimo, ali to mi nije presudno da kažem da je u pitanju loša igra, što je bio glavnio argument pojedinaca.
      Da le bilo problema u samom razvoju igre to i slep vidi, da su mogli da je odlože na bar još pola godine su takođe mogli, ali ajde da ne nagađam zašto nisu, da li su u pitanju pritisci ili nešto drugo.
      Ali da, slažem se da je alpha izgledala daleko bolje, što reče badarmageddon kao da je drugi engine u pitanju.

  • invictum

    02.07.2017 - 20:00

    Meni je igra bila zanimljiva, o skroz mi je zao sto nema DLCova. Meni je recimo bila bolja od Mafije 3

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?