HCL.HR

Dokumentarac o Football Manageru sljedećeg mjeseca u britanskim kinima

Renato Pedišić 13.09.2014.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Dokumentarac koji prati strastvene igrače Football Managera bit će prikazan sljedećeg mjeseca u kinima diljem Ujedinjenog Kraljevstva, a potom će se naći i na internetu.

An Alternative Reality: The Football Manager Documentary naziv je dokumentarca o popularnoj sportskoj simulaciji Football Manager. Iza filma stoji producentska kuća FilmNova, ali suprotno očekivanome, dokumentarac nije u potpunosti posvećen igri ili razvojnom timu iza nje, već samoj publici, odnosno strastvenim igračima Football Managera.

Dokumentarac prati kulturološki utjecaj igre na sam nogomet, kao i na poimanje nogometa te živote onih koji od surove stvarnosti Manchester Unitedova 14. mjesta na tablici bježe u sferu virtualnoga.

Film će za sada biti prikazan u 26 kina diljem Ujedinjenog Kraljevstva, uz mogućnost daljnjeg prikazivanja po kinima, ne samo onim britanskim već i svjetskim. Ako se to pak ne dogodi, ne brinite – po premijernom prikazivanju bit će objavljen i na internetu.

Šef Sports Interactivea Miles Jacobson o filmu je rekao: “Dokumentarac nije naša priča – to je priča o ljudima koji bježe u alternativnu realnost kako bi postali menadžeri i o tome kakvog je utjecaja taj bijeg imao na njihove živote. To je također priča o tome kako je računalna igra, koju su izradili fanovi nogometa, postala dio svijeta koji je pokušala replicirati. Ali [ovaj dokumentarac] nije samo za ljude koji igraju [Football Manager] – već i za sve ljude koji su se ikada zapitali zašto drugi provode toliko vremena bježeći od ovoga svijeta”.

Prikazivanje filma počinje u utorak, 7. listopada 2014. godine.

Komentari (2)

  • Hrv4tin4

    13.09.2014 - 17:59

    Čovječe, ne znam koliko sam mjeseci života izgubio u FM serijalu… Najmanje sam igrao FM 2011 gdje sam utrošio 99 sati, a sve druge sam igrao puno više… Igram ga od 2005 godine i svake godine ima nekih novosti koje me vesele, iako očekujem još puno više mogućnosti i interakcije. A film ću obavezno pogledati!

  • Madridista1

    15.09.2014 - 19:12

    http://i.imgur.com/BJRs8gX.png FM12 sam igrao na narodnoj verziji tako da nemam podatak koliko sam sati igrao, ali vjerujem da je bilo skoro 900. FM14 nešto manje igram jer nisam suviše zadovoljan, ali igra se redovno.

    Jedva čekam da izađe film, kao vjerojatno većina FM zaluđenika 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?