HCL.HR

Domaći developeri igara dolaze u Rijeku na konvenciju fantastike Rikon

nebel 08.10.2014.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Ove subote navratite u Rijeku poslušati što o svojim projektima imaju za reći neki od najpoznatijih hrvatskih game developera današnjice – Cateia, Ironward i LGM Games.

Od 10. do 12. listopada na riječkom Filozofskom fakultetu održat će se 17. godišnja konvencija fantastike Rikon u organizaciji udruge 3. zmaj. Program konvencije uključuje predavanja, kreativne radionice, tribine, nagradne igre, kvizove te izložbe na temu znanstvene fantastike, fantasyja, prirodnih i društvenih znanosti te umjetnosti. No ove godine cijelu stvar će dodatni začiniti i developeri videoigara.

Točnije, dolaze neki od poznatijih domaćih razvojnih studija koji će na Rikonu predstaviti svoje nove igraće projekte. Posjetitelji će tako u subotu 11. listopada imati priliku upoznati razvojne timove Cateia Games, Ironward i Little Green Men te saznati nešto više o njihovim naslovima.

Službena objava za novinare kaže:

“Little Green Men su PC developeri koji su se predstavili prije četiri godine s igrom Starpoint Gemini, a ove godine izdali su njen dugoočekivani nastavak. Starpoint Gemini 2 je igra koja spaja RPG elemente sa svemirskom simulacijom te igraču omogućuje putovanje svemirskim brodom kroz Gemini sustav u kojem on može trgovati ili ratovati s pedesetak različitih frakcija.

Ironward je studio kojem je zadatak kreirati nove i jedinstvene igre kakve još ne postoje na tržištu. Ovaj indie studio uspješno je kickstartao svoju igru The Red Solstice, taktičku kooperativnu igru s RPG elementima. Igrač preuzima ulogu jednog od svemirskih marinaca koji imaju zadatak istražiti što se dogodilo s kolonijama na Marsu za vrijeme oluje zvane The Red Solstice.

Cateia Games su veterani izrade igara za PC, MAC, iOS, Android. Izdali su preko dvadesetak naslova lokaliziranih na petnaestak jezika. Njihovi najpoznatiji naslovi su: Kaptain Brawe: Brave New World, Tales from the Dragon Mountain, The Legend of Crystal Valley, Kingdom Tales…

Studiospektar je kompanija koja je tek nedavno krenula u izradu računalnih igara. Njihov prvi projekt zove se Viktor, point & click avantura u kojoj igrač upravlja Viktorom, nezadovoljnim građaninom alternativne Austro-Ugarske Monarhije.

Osim predstavljanja svojih projekata, razvojni timovi će na tribini koju moderira Hrvoje Beljan podijeliti svoja iskustva sa razvojem igara u Hrvatskoj, plasiranju domaćih igara na strano tržište i crowdfundingu.”

Detaljne informacije i kompletan program konvencije dostupni su na službenom web sjedištu. Dolazite?

Komentari (2)

  • ZhuleCRO

    08.10.2014 - 19:19

    vidimo se 🙂

  • ksyStojan

    11.10.2014 - 12:19

    Steta sto ne dolazi CROTEAM I GAMEPIRES 🙁
    pokusat cu doc. 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?