HCL.HR

DOOM slavi svoje glorificirano nasilje

Zoran Žalac 29.08.2015.   •   8 komentara


Intimno nasilje u nadolazećem Doomu kroz takozvane Glory killove nije tu samo radi estetskog dojma nego zbog fluidnosti same akcije u igri.

Pored brzog gameplaya i nepoštivanja konvencija modernih pucačina, specifičnost Dooma svakako je i u onome što bismo nazvali intimnim nasiljem. Riječ je o mehanici dovršavanja neprijatelja ručno, i to na prilično nasilne i krvave načine. U id Softwareu tu mehaniku nazivaju Glory kills, a kako su nedavno pojasnili, ona nije tu samo da Doom bude što više nasilan.

Naime, Glory Kills sa sobom nosi određene nagrade. Ako na takav način dovršite neprijatelja dobit ćete više zdravlja i municije, a i prizor u kojemu se možete diviti svojoj dominaciji. No u id Softwareu posebno su pazili da ta mehanika ne narušava ritam igre pa svaka animacija dovršavanja neprijatelja ima točno, kratko trajanje, a igrač u većini slučajeva ne mora gledati animaciju do kraja nego se brzo može prebaciti na rješavanje drugih neprijatelja.

Doom i njegova motorka stižu u proljeće iduće godine na PC, PlayStation 4 te Xbox One platforme.

Komentari (8)

  • bartul_9

    29.08.2015 - 10:28

    Novi Doom izgleda brutalno mocno, imam osjecaj da ce napucavanje bit savrsenstvo…

  • tony_85

    29.08.2015 - 11:49

    Jedva čekam novi gameplay video, DooM će rokati!

  • Red Falcon 2

    29.08.2015 - 12:53

    Ovo i Dishonored 2 će bit na vrhu igara slijedeće godine.

  • madkikot

    29.08.2015 - 14:11

    Mogu samo reci da je greska seto mislite da je doom los i da su kritike pogresne ako se sjecate staari doom i 2 i svi ti nastavci su bili klasicno napucavanje pomalo price,posle su naravili 3 sa nekom pricom da se malo kao bolje upozna prica i sad se vracamo starom dobrom dumu samo rokaj rokaj rokaj!!!!!!!

  • atom

    29.08.2015 - 22:37

    Dao bih se okladit da su vukli inspiraciju bar malo iz Brutal Doom-a. 😉

  • Dilo_trasul

    30.08.2015 - 09:25

    Serious Sam na steroidima 😉

  • Lord of Destruction

    30.08.2015 - 09:34

    meni izgleda super i daleko najocekivanija igra zato jer takvih igara fale, ali predstavljati nesto unutra kao neke novitete je glupost i mazanje ociju. serious sam 3 je prije 5g bio pokopan a imao potpuno istu mehaniku kao sto ce doom imati sljedece godine ukljucujuci i ove killove od kojih su neki potpuno isti! (https://www.youtube.com/watch?v=EIJHhM6IIrk). a pokopan je samo zato jer to tad nije bilo popularno i svi suteri su se usporedjivali sa CODom. takodjer mi je nevjerojatno da ovi likovi koji govore u videu ne odaju pocast modu kao sto je brutal doom jer su ocito ideje preuzete iz njega (https://www.youtube.com/watch?v=EI4w8ghvuSs) a mod je vjerojatno igraniji od dooma 3 ali i svih ostalih modova za doom zajedno. takodjer, vidjeli smo kako je stari doom 4 trebao izgledati, sto bi bila zalost da je takav ispao i dobro je da se doom ipak vraca na ovaj nacin koji je puno bolji. s obzirom na vidjeno, trebalo bi pojacati oruzja ili smanjiti health neprijateljima i ubrzati gameplay jos malo. cudno mi je da prikazuju stalno isti video i da nista novo nemaju za prikazati, malo zabrinjavajuce. cini se da je to isti video koji je prikazan na quakeconu prosle godine iza zatvorenih vrata (prema opisu ljudi koji su ga gledali na QC)

  • Ementaler

    @Tucaros, 29.08.2015 - 16:08

    Samo ti rokaj te zareze čovječe, ne možeš samo tako pisat bez ikakve interpunkcije :/

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?