HCL.HR

Dostupno novo sistemsko ažuriranje za Wii U i 3DS konzole

Igor Belan 05.12.2012.   •   2 komentara


Nakon omraženog day-one ažuriranja za Wii U konzolu, Nintendo je upravo izbacio još jedan veliki system update za svoj next-gen uređaj, a ovaj put svoju porciju updatea dobili su i vlasnici 3DS-a.

Kao što smo i sami posvjedočili kada smo prvi put upalili svoju Wii U konzolu, prije nego možete početi koristiti većinu njenih online mogućnosti morate obaviti obavezni system update. On je težak oko 1GB, a preuzimanje s Nintendovih servera, po našem iskustvu, traje oko sat i pol na prosječnoj hrvatskoj DSL vezi. To naravno znači da puni potencijal svoje nove konzole ne možete koristiti barem sat i pol nakon što ju prvi put spojite, a taj vremenski period sada će biti i ponešto duži budući da je Nintendo upravo izbacio još jedan system update slične veličine onom inicijalnom.

Nije u potpunosti jasno što novo ažuriranje donosi, a iako neki korisnici navode da je smanjio vrijeme učitavanja Wii U aplikacija, mi to do sada na svojoj konzoli nismo primjetili. Nintendo navodi da update težak točno 593MB donosi “poboljšanja cjelokupnoj stabilnosti konzole te nekoliko manjih podešavanja ciljanih da poboljšaju kompletno Wii U iskustvo”

Isto tako, tijekom današnjeg dana trebao bi stići i novi update za 3DS konzolu. On je znatno manji po veličini te bi po riječima Nintenda također trebao uvesti neka generalna poboljšanja stabilnosti konzole, kao i manja podešavanja koja će poboljšati korisničko iskustvo. Na naš 3DS još nije stigla notifikacija o takvom updateu, no očekujemo ju kasnije danas ili sutra prijepodne.

Ova ažuriranja vjerojatno su nekako povezana uz novosti koje će Nintendo danas predstaviti putem nove Nintendo Direct video prezentacije zakazane za 18 sati po našem vremenu. Stream te prezentacije moći ćete pogledati u to vrijeme putem ovoga linka, a Nintendo najavljuje da će tom prezentacijom predstaviti neke novosti o ponudi igara za Wii U i 3DS konzole u periodu do proljeća 2013. godine. Navratite i na HCL u to vrijeme jer ćemo i mi pratiti prezentaciju i komentirati ju u našem Nintendo podforumu.

Komentari (2)

  • AIRGUNS FREAK

    06.12.2012 - 07:30

    znaci kad izadu ps4 i xbox720 nintendo izbaci update od 10gb i odjednom wii u postane jaci od njih

    • SonOfOsiris

      @AIRGUNS FREAK, 08.12.2012 - 19:06

      Osim ako nemaš ovaj od 8 gb, onda ti ne stane hahahhaa

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?