HCL.HR

Doznajte detalje o Resident Evil 6 priči

Duje Kozomara 11.04.2012.   •   5 komentara


U podužoj vijesti otkrivamo detalje o tri kampanje koje ćemo igrati u nadolazećem Resident Evilu 6: Leonovoj, Chrisovoj te Jakeovoj.

Nakon što je jučer procurio trailer koji otkriva kako će Resident Evil 6 izaći mjesec dana ranije od planiranog – u listopadu, doznali smo i solidnu količinu detalja o igri, posebice o njenoj priči. Za početak, igra će biti podijeljena u tri odvojene kampanje, čiji ćemo redoslijed sami birati. Leonova priča odvijati će se u Americi, Chrisova u Kini, dok će se novi lik Jake zabavljati u Idoniji – fikcijskoj zemlji u srednjoistočnoj Europi.

Jake je sin Alberta Weskera, a njegova krv sadrži lijek za novi C Virus, kao i za ranije poznate T, G, i t+G, poradi čega je esencijalan lik. Pridružuje mu se odrasla Sherry Berkin, koju smo zadnji put vidjeli u Resident Evilu 2, a ne samo da je izbjegla hvatanje od vlade, već je i razvila imunosti na viruse. Zahvaljujući svojim imunostima, Jakea i Sherry nije pretjerano lako ubiti, a njihova akcija većinom će se fokusirati na blisku borbu.

Chrisova kampanja bliža je akcijskim napucavanjima iz Resident Evila 5, samo što ovaj put ulice Afrike mijenja fikcijskim gradom imena Lanshiang, koji je u potpunosti zaražen C virusom i čitavu populaciju sada čine mutirani civili. Novi C virus mješavina je onog najgoreg iz T-Virusa, G-Virusa te Las Plagasa i stvara potpuno nove vrste odvratnih čudovišta. Biti će tu i dobrih, starih, sporih zombija, no neki će biti i pametniji pa čak i koristiti oružja.

Leonova kampanja zvuči najviše obećavajuće za fanove originalnog survival horor koncepta: odvija se u Tall Oaks sveučilišnom kampusu gdje je bio-teroristički napad mutirao studentsku populaciju te pretvorio predsjednika Sjedninjenih Američkih Država u zombija. Sve tri kampanje zajedno traju preko 30 sati, što Resident Evil 6 čini najdužim dijelom franšize do sada. Capcomov producent Eiichiro Sasaki obećao je kako nisu zaboravili korijene serijala te kako će igra imati onu horor atmosferu koja starijim igračima nedostaje u posljednjim nastavcima.

Otkriveno je i ponešto detalja o multiplayeru. Sve tri spomenute kampanje moći ćemo prelaziti i s još jednim igračem u kooperativnom modu. U Leonovoj kampanji bit će to Helena Harper, Chrisa će pratiti pomoćnik Piers Niven, dok će uz Jakea Mullera biti Sherry Birkin koju nismo vidjeli još od Resident Evila 2. Multiplayer će biti mrežni i lokalni (horizontalni split-screen), a bit će i manje restriktivan jer će omogućiti da se drugi igrač u bilo kojem trenutku uključi u igru, za razliku od RE5 sustava gdje je to bilo moguće samo povratkom na zadnji checkpoint. Također, vrijedi spomenuti i to da će igrači moći premještati HUD sučelje po svojoj volji kako im ono ne bi smetalo u split-screen modu.

Potvrđeno je i to da će igra sadržavati poznati The Mercenaries mod. No ovoga puta, za razliku od prijašnjih RE igara, mod će biti dostupan od samog početka igre, što znači da nećete morati prelaziti kampanju kako biste ga otključali.

Naposljetku – podsjetnik: Resident Evil 6 pomaknut je na 2. listopad za X360 te PS3, dok se izlazak igre za PC očekuje netom nakon toga.

FORUM: Resident Evil 6 rasprava

Komentari (5)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?